Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

3 Juni heropening familiehuis Renoir plus tentoonstelling in Troyes

Het dorp Essoyes in Champagne & Ardenne is onlosmakelijk verbonden met de Franse impressionistische kunstschilder Pierre-Auguste Renoir (1841-1919). Hij werd geboren in Limoges, maar bracht een groot deel van zijn leven door in Essoyes in de Côte des Bar, een belangrijke streek voor de champagneproductie. Toeristen kunnen zich middels een stadwandeling onderdompelen in het werk en leven van de schilder, met onder meer een bezoek aan het infocentrum Espace Renoir, zijn atelier en zijn grafzerk op de begraafplaats. Vanaf 3 juni dit jaar krijgt de rondwandeling extra diepgang door de opening van het voormalig woonhuis. Ter ere van deze opening wordt in het museum van moderne kunsten in Troyes van 17 juni tot 17 september de tentoonstelling een 'Ander Renoir' georganiseerd, met ruim 40 schilderijen en beeldhouwwerken van de meester en zijn tijdgenoten.

Het Essoyes van Renoir
In 1880 ontmoet de schilder Aline Charigot – geboren in Essoyes – en werd een van zijn modellen. Tien jaar later trad hij in het huwelijk met Aline, ontdekte dit dorpje en werd er meteen verliefd op. Als inwoner van Parijs vond hij hier in deze rustige omgeving veel inspiratie. In 1895 kocht hij het huis in Essoyes en bouwde er een atelier waar hij iedere zomer naar toe ging.

renoir 2Enkele jaren geleden werd het voormalige woonhuis van Renoir aangekocht door de Renoir Stichting en is inmiddels gerenoveerd en aangepast om vele bezoekers te kunnen ontvangen. Totale kosten van aankoop en renovatie bedroegen 1,1 miljoen euro. Het huis met 3 verdiepingen heeft een oppervlakte van 300m² met keuken, woonkamers, een atelieruimte en slaapkamers van de Renoir, zijn vrouw Aline en drie zonen. In 1906 liet Renoir achter in de tuin een nieuw atelier bouwen dat al bezocht kon worden. Toegangskaartje voor huis, atelier en infocentrum is €8,50.

De tijdelijke Renoir tentoonstelling in het museum van moderne kunsten in Troyes toont werken in bruikleen van onder meer het Musée d'Orsay en Orangerie museum uit Parijs, het museum van moderne kunsten in Lyon en uit privé collecties. Onder de tentoongestelde werken Gabrielle à la rose, Jeune femme au puits en ook de wat minder bekende stillevens waaronder Bouquet de narcisses et de roses. De expositie loopt van 17 juni tot 17 september 2017. Er verschijnt een 216-pagina’s tellende catalogus.
www.renoir-essoyes.com.

Nieuw: Camille Claudel museum
Aan het einde van de 19e eeuw lieten maar weinig kunstacademies - waaronder het prestigieuze Académie des Beaux Arts - vrouwelijke studenten toe. De Franse beeldhouwster Camille Claudel (1864-1943) studeerde echter aan de Académie Colorossie in Parijs en huurde na haar opleiding met studiegenoten - waaronder Jessie Lipscomb - een eigen atelier. Onder toezicht van Alfred Boucher kon zij zich zo volledig op het beeldhouwen toeleggen.

Op 18-jarige leeftijd ontmoette zij de toen 42-jarige Auguste Rodin die haar werk erg kon waarderen en Camille onder zijn hoede nam. De relatie leerling-meester groeide uit tot een liefdesrelatie maar allengs ontworstelde Camille zich aan de stempel van Rodin en ontwikkelde haar eigen stijl waaronder het beeld ‘La Valse’. Als ode aan haar oeuvre opent in de plaats Nogent-sur-Seine ten noordwesten van Troyes - waar Claudel haar jeugd doorbracht - het Camille Claudel museum op 26 maart. In totaal worden 204 werken tentoongesteld waarvan 39 sculpturen van Claudel, de overige van tijdgenoten. www.museecamilleclaudel.fr

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Last minutes Parijs

Booking.com
HOT

Last minutes Londen

Booking.com

Over 2travel2

weblink  2travel2 & reisnieuws

Gratis copy-paste


weblink  2travel2 & adverteren

Opvallender aanwezig zijn . . .


weblink  2travel2  & eigen rubriek

Betere ranking in zoekmachine


weblink  2travel2  & Blog

Eigen reisverhalen van 2travel2


weblink  2travel2 & Google Maps

Interactieve kaarten met eigen content


HOT

Last minutes Brussel

Booking.com
HOT

Last minutes Berlijn

Booking.com

Meer info 2travel2

2travel2 heeft een verzameling van duizenden pagina's, te vinden in het archief.

Quick Links

HOT

Last minutes Barcelona

Booking.com
HOT

Last minutes Lissabon

Booking.com