Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Over de rug van de Andes - Vanaf zondag 25 februari bij de VPRO op NPO 2

De helft van de Latijns-Amerikaanse landen behoort tot de meest gunstige economieën ter wereld om zaken te doen. Een paradijs voor investeerders.
Moeten we Zuid-Amerika in de gaten gaan houden? Wat is er daar op dit moment aan het veranderen?
 
Stef Biemans maakte een reis door het Andesgebergte en ontdekte aan welke veranderingen Latijns-Amerika onderhevig is. Hij zoekt onderweg van Vuurland naar Colombia naar kleine verhalen over grote zaken. Verhalen die iets vertellen over het Zuid-Amerika van nu: “De adembenemend mooie bergen van de Andes leken soms een drempel voor de beschaving te zijn. Je zou het ook om kunnen draaien: in het Andesgebergte is de beschaving van Latijns-Amerika juist ontstaan.”

Biemans over de Andes: “De wervelkolom van Zuid-Amerika is 7000 kilometer lang en loopt door zeven landen. Je vindt er Chileens kapitalisme in de smog van Santiago en reist 30 jaar terug in de tijd door de wolken van afgelegen Boliviaanse bergdorpen. Ik ken de latino als een politiek bevlogen mens. Altijd aan het strijden, maar wel met een glimlach. Sterk, maar niet keihard. De geschiedenis van dit continent is er eentje van vallen en opstaan. Soms gloort er hoop, en dan opeens lijkt alles weer in elkaar te storten. Ik vraag me af hoe het nu gaat met de Zuid-Amerikaan."

Over de rug van de Andes is vanaf zondag 25 februari 2018 zes weken te zien bij VPRO op NPO 2.

Eerder maakte Stef Biemans voor de VPRO de series Americanos en Amor met een Snor.
2travel2 impressies Peru

 

Fotos van 2travel2 in omgeving Caral

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage