Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

“Weiße Wiesn” op 14 en 15 oktober 2017 op de Stubai Gletsjer

An 2017 start het winterevenementen-seizoen op 14 en 15 oktober op de Stubai Gletsjer met het traditionele en populaire “Weiße Wiesn”: een evenement dat niet te missen is op de kalender van alle skifanaten die fan zijn van de traditionele klederdracht “Trachten”. Het populaire Ski Oktoberfest vindt plaats bij het bergstation Eisgrat op de Stubai Gletsjer. Op 2.900 meter hoogte kunnen bezoekers genieten van traditionele livemuziek, Beierse  delicatessen en een breed hoofdprogramma, waaronder een competitie voor het koppel met de mooiste traditionele klederdracht.

O’zapft is! – de traditionele openingsceremonie van het Oktoberfest
Het inmiddels gevestigde Ski Oktoberfest, op een hoogte van 2.900 meter, speelt zich tien dagen later af dan het originele Oktoberfest in München. Op 14 en 15 oktober ontpopt het Eisgrat bergstation zich tot Oostenrijks hoogste “biertent” in de open lucht, met prachtig panoramisch uitzicht. Het Stubai Oktoberfest verschilt van het originele Oktoberfest, maar vele onontbeerlijke eigenschappen blijven hetzelfde: vers bier van de tap, vermakelijke livemuziek, hartige snacks en natuurlijk niet te missen; de traditionele klederdracht. De prijsuitreiking voor verklede koppels belooft veel goeds.

Tirools wit en blauw
Tirol heeft zijn eigen ervaringen als het gaat om wit en blauw: wanneer de met sneeuw bedekte bergtoppen aftekenen tegen een strak blauwe lucht vormen zij een prachtige achtergrond voor de Weiße Wiesn. Op zaterdag 14 oktober vindt het traditionele tappen van het eerste biertje op 2.900 meter hoogte plaats, opgevolgd door een bierproeverij. Een DJ van radiozender Antenne 1 en de Stubai muziekband voorzien de bezoekers van muzikaal entertainment. Vanaf het terras heb je een prachtig zicht op de show van de gedurfde skiërs terwijl jij geniet van een koud biertje en lokale lekkernijen.

Op zondag 15 oktober kunnen bezoekers onder andere genieten van een bierproeverij. De liveband Die Glorreichen Halunken verzorgt vermakelijk entertainment en D’Daunkogler, een jonge Schuhplattler groep uit Neustift, treed op met een geweldige show. Schuhplatter is een traditionele dansvorm. Beide dagen biedt het rijke programma veel plezier en variëteit voor de hele familie. Oktoberfest delicatessen, standjes met peperkoeken, het rad van fortuin en het kinderprogramma garanderen een feestelijke sfeer.

Ga voor meer informatie
stubaier-gletscher.com