Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 1.300.000 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tijdens de voorbije maand september realiseerde Brussels Airlines opnieuw een passagiersgroei.

In vergelijking met vorig jaar vlogen er 72.709 meer passagiers met Brussels Airlines. De bezettingsgraad steeg tot 82,5%.

 

September is traditioneel een drukke maand voor Brussels Airlines. Enerzijds herneemt het zakenverkeer na de zomervakantie, anderzijds blijven de vakantiebestemmingen dan ook nog steeds populair. Daarnaast zijn er, vooral aan boord van de vluchten vanuit of naar Afrika, heel wat expats die terug naar huis keren na een vakantie in hun thuisland.

Dit vertaalde zich de voorbije maand in een passagiersgroei van 8,9%. Opvallend was de stevige toename van het aantal passagiers dat binnen Europa vloog (+8,7%). Ook het Afrikaanse netwerk droeg mooi bij tot de groei (+6%).

In totaal kozen er 886.617 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht.  Het aantal vluchten dat werd aangeboden in september nam met 0,8% toe maar het aantal passagiers groeide sneller waardoor een stijging van de bezettingsgraad kon worden gerealiseerd. Die bedroeg 82,5% en overschreed zo voor de eerste keer in een septembermaand de 80% grens.

Ook de vervoerde cargovolumes groeiden. De cargo bezettingsgraad nam met 13,9 pct. punten toe en de Revenue Ton-Kilometers zelfs met 15,8%.

In september  werden er voor rekening van reisorganisatoren in binnen- en buitenland heel wat vakantievluchten uitgevoerd. De passagiersstatistieken van deze vluchten zijn niet meegeteld in de cijfers van dit persbericht.

Brussels Airlines, lid van de Lufthansa Groep en van Star Alliance, is de Belgische luchtvaartmaatschappij met het grootste vluchtaanbod van en naar de Europese hoofdstad Brussel. De 51 vliegtuigen en ruim 3500 werknemers van Brussels Airlines zorgen dagelijks voor meer dan 300 vluchten naar 90 Europese bestemmingen, 25 Afrikaanse bestemmingen, 3 bestemmingen in Noord-Amerika, Tel Aviv en Mumbai.

Op haar lange afstandsvluchten worden passagiers verwelkomd in een vernieuwde Business Class met full flatbeds en state of the art inflight entertainment en een nieuwe Economy Class met individuele inflight entertainmentschermen en ergonomische zetels. Lange afstandsvluchten worden met Airbus A330-200/-300 toestellen uitgevoerd.

Op haar Europese netwerk biedt Brussels Airlines vier formules aan: Bizz&Class, Flex&Fast, Light&Relax, en Check&Go.

Naast haar bestemmingen in Afrika, Noord-Amerika en Azië, biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners ook lange afstandsvluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en Thailand.

Brussels Airlines biedt op al haar vluchten ook cargo capaciteit aan die door het Cargo Departement wordt gecommercialiseerd. Brussels Airlines verzorgt zélf ook het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.
Brussels Airlines werd opgericht in 2012 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op
brusselsairlines.com