Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wellness-Hotels – de keten van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen – heeft de nieuwe Duitstalige 2010 brochure uitgebracht waarin het gespecialiseerde kuur- en wellness aanbod van de vijftig hotels gebundeld is.

De aangesloten hotels worden overzichtelijk gepresenteerd per regio: hotels in Noord Duitsland en langs de Oostzeekust, hotels in het midden van Duitsland, in het Zwarte Woud, in Zuid Duitsland en hotels in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Nederland. Alle aangesloten hotels zijn herkenbaar aan het logo van de keten, een boom van gekleurde stippen. Een gratis exemplaar van de nieuwe 2010 brochure kan aangevraagd worden via de website www.w-h-d.de. 

Professioneel aanbod
Stress management, vitaminebehandelingen, hot-stone therapie, ayurvedische massages, infrarode saunas, caldaria, zuurstofbehandelingen, acupunctuur, modderpakkingen, gezichtsbehandelingen en lichttherapie. Het is slechts een greep uit het omvangrijke aanbod van geboden behandelingen in de hotels. Op bladzijde twee en drie vindt men een handig overzicht van alle behandelingen en faciliteiten per hotel. Voorts leest men over ieder hotel uitgebreide informatie, bijzonderheden, ligging, suggesties voor uitstapjes en een voorbeeld van een arrangement. Speciale symbolen geven aan waar het hotel zich in specialiseert.

Tijd voor twee
‘Ons jachtig bestaan wordt in toenemende mate gedicteerd door de mobiele telefoon, e-mails en internet. Tijd voor jezelf begint een schaars goed te worden. Ik voorspel een gouden toekomst voor de wellness industrie. Als menselijke reactie op het hectische bestaan van alle dag gaan we weer meer tijd voor elkaar nemen: tijd is een kostbaar goed, maar tijd voor twee en gezondheid zijn nog kostbaarder,’ stelt Michael Altewischer, directeur van het samenwerkingsverband Wellness-Hotels.  

Nieuwe hotels
Tot de nieuw aangesloten hotels horen Wellnesshotel Golf Panorama (www.golfpanorama.ch)

in het Zwitserse Thurgau, Hotel & SPA Sommerfeld (www.hotelsommerfeld.de)

in het Duitse Brandenburg ten noorden van Berlijn, Strandhotel Fischland (www.strandhotel-fischland.de) in Dierhagen aan de Oostzeekust

en het Fontana Resort Bad Nieuweschans (www.fontanabadnieuweschans.nl) in Bad Nieuweschans in Nederland.

Wellness-Hotels
De keten is eind 1997 opgericht onder de naam Wellness-Hotels-Deutschland. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.