Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Flower Power op Tweede Paasdag LISSE/SCHIEDAM -- De internationale bloemententoonstelling Keukenhof opent op 19 maart aanstaande voor de zestigste keer haar poorten. Maar ook één van de succesvolle evenementen tijdens de opening van het park heeft iets te vieren. Jackie Habets van het bureau What"s Up (Schiedam/Antwerpen) organiseert in 2009 voor de vijfde maal de Internationale Hoedenshow, die traditioneel op Tweede Paasdag (13 april) wordt gehouden.

Internationaal professioneel werkende hoedenontwerpers zijn uitgenodigd om zich te laten inspireren door het thema Flower Power. Daarmee is gekozen voor een link naar het thema van Keukenhof in 2009: "USA, New Amsterdam-New York, 400 jaar"."

De Flower Power-periode met haar kenmerkende muziek, kledingstijl en leefwijze zal voor veel ontwerpers een terugblik zijn op hun jeugd, voor veel anderen is het een duik in de geschiedenis van de vorige eeuw," zegt Habets. "Ook voor veel buitenlandse ontwerpers is dit thema een uitdaging om een prachtige hoed te maken. De internationale jury, onder voorzitterschap van Madelief Hohé (conservator Gemeentemuseum Den Haag) zal zich buigen over de inzendingen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de hoedenshows op de Easter Parade. Het publiek kan daar haar favoriet kiezen en de publieksprijs toekennen.

"Een selectie van de mooiste ontwerpen wordt gepresenteerd in de centrale ruimte van het Julianapaviljoen. Daarnaast is er een speciale expositie van internationale topontwerpers en een tentoonstelling van de winnende ontwerpen van afgelopen jaren. Het is de bedoeling, dat er een Flower Power-catalogus wordt gemaakt in de vorm van een ansichtkaartenmapje.

Tijdens de Easter Parade zijn drie hoedenshows gepland om 11.00, 14.00 en 16.30 uur. Om 14.00 uur zullen de hoeden van topontwerpers als Eugenie van Oirschot, Marie Mercié en vele anderen niet alleen worden geshowd, maar ook geveild. Voor liefhebbers en verzamelaars is het dé kans om tegen redelijke prijzen in het bezit te komen van een topstuk. Aansluitend kan iedereen met zijn of haar (zelf)gemaakt hoed meelopen in de parade.

Overigens is iedereen op Tweede Paasdag al vanaf 7.00 uur welkom op Keukenhof