Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Welkom in Hessen! Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen in Hessen met zijn internationale en open karakter, maar tevens diep geworteld in zijn verleden en geschiedenis. Frankfurt is een zich snel ontwikkelende Europese metropool, maar slechts een uur verwijderd ligt de ongerepte natuur, bijvoorbeeld in het Odenwald, de Taunus of Vogelsberg. Van Kassel naar Darmstadt en van Fulda naar Wiesbaden zijn de steden in Hessen uniek wat betreft hun culturele aanbod en architectuur.

Ingebed tussen de belangrijkste steden vindt men honderden dorpen - die allemaal enorm trots zijn op hun plaatselijke geschiedenis. Iedere belangrijke stad, maar ook veel kleinere steden - hebben hun eigen theaters, orkesten, dansensembles en nachtclubs. Door de eeuwen heen is er geen homogeen stelsel van gemeenschappen ontstaan, maar veeleer een kleurrijk mozaïek dat Hessen zijn unieke karakter geeft.

Hessen is de meest bosrijke deelstaat van Duitsland met 41 % bos - waardoor u nooit ver van de natuur verwijderd bent. Natuurlijke omgevingen van hei tot veenlandschappen, attractieve meren, bijvoorbeeld de Rijn en de Lahn, historische mijlpalen in de vorm van architectonische monumenten en pittoreske vakwerkhuizen. Bezoek Hessen op vakantie of voor een weekendtrip - u zult de veelzijdigheid van Hessen spoedig weten te waarderen.

Geachte gast, er zijn vele wegen die door het vakantieland Hessen in het hartje van Duitsland voeren. Längs routes waar heel wat te beleven valt krijgt u romantische vakwerkstadjes gepre-senteerd, evenals als bruisende steden met hun geheel eigen charme. En met 41 % bossen is Hessen de Duitse deelstaat met het grootste aandeel aan bossen en is de natuur nooit ver weg. Op de volgende pagina"s voeren de "Romantische Route", de "Sprookjesachtige Route" en de "Historische Route" door fantastische landschappen naar oorden die rijk zijn aan cultuur, geschiedenis en architectuur. De trajecten waarbij van station tot station steeds weer iets nieuws te ontdekken en te beleven valt, vormen suggesties voor dagtrips en langere reizen. De overzichtkaart helpt u bij de voorbereiding van uitstapjes en reizen en is bovendien een handig hulpmiddel voor onderweg. Onze tip! Het is altijd de moeite waard om aan een stadsrondleiding deel te nemen, want:"Wie weet, ziet meer"! Naast de drie genoemde routes voeren er nog meer bekende vakantiewegen, zoals bijvoorbeeld de "Duitse Vakwerkroute", de "Duitse Lanenroute", de "Duitse Limesroute" ende "Duitse Sprookjesroute" dwars door Hessen. Van harte welkom in het vakantieland Hessen.

Weg uit het leven van alledag - tijd voor plezier
Hessischer Heilbäderverband
"Wellness - made in Hessen" is gericht op kwaliteit. Onderbreken. Doorademen. De blik weer op het wezenlijke richten. Als het erom gaat lichaam en ziel met elkaar in evenwicht te brengen, vervullen de thermale baden en kuuroorden van Hessen de wens van hun gasten voor ontspanning, schoonheid en jeugdigheid. De terugkeer naar de natuur staat in het middelpunt van vernieuwende wellness-offertes en individuele gezondheidsprogramma"s. Bewezen types kuren worden tegenwoordig in een modern jasje gestoken: traditionele kuuroorden, moderne hotels of pensions van hoog niveau staan klaar voor personen die aan verandering toe zijn, van iedere leeftijd en met grote en smalle beurzen.
Thermale badplaatsen en kuuroorden
Hessischer Heilbäderverband     * Touristische Regio´s
          o Noord Hessen
          o Westerwald
          o Lahndal
          o Vogelsberg
          o Rhön
          o Rheingau
          o Taunus
          o Frankfurt Rhein-Main
          o Spessart / Kinzigtal
          o Bergstrasse
          o Odenwoud