Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het voorjaar is voor de meeste wintersporters de mooiste tijd van het jaar. Dat weet ook het wintersportgebied Stubaital in Tirol, Oostenrijk. Gedurende het voorjaar is de sneeuwconditie van zeer goede kwaliteit en zijn de weersomstandigheden veelal perfect voor een heerlijke afdaling in een van de vier skigebieden in het Stubaital. Er zijn talloze mogelijkheden voor iedere wintersporter met volop zon en sneeuw in Stubai!


Voorjaar in Stubai
Het Stubaital verheugt zich nu al op het voorjaar! Tijdens deze periode ligt er in het hele gebied nog rijkelijk sneeuw en de kracht van de zon neemt toe, waardoor er met een aangename temperatuur geskied kan worden. Het is dan ook niet voor niets dat het voorjaar voor veel wintersporters de mooiste tijd in het jaar is. De optimale sneeuwcondities, stevige sneeuw, veel zonneschijn en een stralende blauwe hemel zijn dé ingrediënten voor een mooie voorjaarse afdaling in de skigebieden van Stubai.

Optimale sneeuwkwaliteit

De Stubai gletsjer staat bekend om haar sneeuwzekerheid, waardoor er van oktober tot juni geskied en gesnowboard kan worden in het gebied. Maar met name in het voorjaar is een gletsjerafdaling een aanrader. De sneeuw is rondom deze tijd van het jaar van extra kwaliteit: de sneeuw is ‘romig’, de bovenste laag is zacht en daaronder weer stevig. De perfecte ondergrond voor een professionele winterse ‘schwung’ van de piste. In combinatie met het panoramische uitzicht vanaf een hoogte van 3.210 meter is de Stubai gletsjer zeker een bezoekje waard. 

Voorjaars activiteiten en voordeel
Het Stubaital organiseert in het voorjaar verschillende activiteiten voor vakantiegangers. Zo is er een heus bodypaint evenement waarbij de ‘sneeuwkoningin’ van de piste wordt gekozen en zijn er verscheidene Freeski- en snowboard wedstrijden in het gebied. Ook  kan men genieten van een open-air concert of van heerlijke delicatessen uit Tirol in een van vele skihutten, bars of restaurants die het gebied rijk is. Een bezoek aan het Stubaital wordt in het voorjaar extra aantrekkelijk door de vele aanbiedingen rondom deze periode.

internet: www.stubai.at