Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het toerisme in Mecklenburg-Vorpommern heeft twintig jaar na de val van de Muur een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De Noord-Duitse regio verwelkomde afgelopen zomer meer vakantiegangers dan welke andere Duitse provincie dan ook, en registreerde een groei in de binnenlandse gebieden en op campings. Daarnaast is de klanttevredenheid toegenomen. Niet vreemd dat er voor 2010 opnieuw een overnachtingsrecord wordt verwacht. Inmiddels zijn meer dan 10 miljoen mensen op vakantie gegaan in Noordoost Duitsland. Nederland ontwikkelt zich tot een interessante markt. Met circa 200.000 overnachtingen in 2009 voert Nederland de leiding in de statistieken van buitenlandse toeristen. Mecklenburg-Vorpommern telde vorig jaar 52.000 Nederlandse toeristen; dat is drie keer zoveel dan in 1997. En het aantal overnachtingen is sinds dat jaar verviervoudigd. Het eiland Rügen (27%) en de Mecklenburgische Seenplatte met talrijke watersportmogelijkheden (26%) zijn het meest populair.
 
Het binnenland en de kustgebieden van Mecklenburg-Vorpommern kenmerken zich door groene natuur en zuivere lucht, een pittoreske kustlijn en veel water. Uitgestrekte witte stranden, diepblauwe meren en rivieren wisselen elkaar af. De regio is de enige Duitse provincie met drie nationale parken. Fietsen, wandelen of de omgeving ontdekken vanaf het water met de kano kan, evenals dieren zoals bevers, otters, vis- en zeearenden spotten. En in de herfst of het voorjaar is het mogelijk dat je kraanvogels ziet in de Rügen-Bock-regio in het Nationaalpark Vorpommersche Boddenlandschaft, waar jaarlijks tienduizenden kraanvogels zich verzamelen.

Naast de natuurlijke charme beschikt Mecklenburg-Vorpommern over een goede infrastructuur, die de afgelopen twee jaar door een miljardeninvestering sterk is gemoderniseerd. Ook voor cultuurliefhebbers is er volop te beleven. De historische binnenstad van Hanzesteden Stralsund en Wismar staan beiden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De talrijke Gotische gebouwen, gerestaureerde bruggen en architectuur van badplaatsen aan de Oostzee zijn een bezoek meer dan waard.
 
Watersportparadijs
Veel toeristen uit binnen en buitenland verblijven in Mecklenburg-Vorpommern ergens langs het water. De regio beschikt over een 2.000km lange kustlijn, 26.000km rivieren in totaal,  2.000 meren en 445 havens aan de kust en in het binnenland. De Mecklenburgische Seenplatte, dat zich uitstrekt van de Oostzee tot Spreewald,  is het grootst verbonden watersportgebied van Europa. Of het nu gaat om een huisboot met de hele familie, kanoën of varen met een luxe jacht – van beginner tot professional, Mecklenburg Vorpommern biedt voor elk wat wils. Vakantiegangers die eens wat anders willen dan zeilen en Regatten, kunnen hier vlotvaren of kiteboarden. Dat watersport populair is blijkt ook uit de bezoekersaantallen van festival Hanse Sail. Elk jaar in het tweede weekend van augustus bezoeken miljoenen mensen de stadhaven van Rostock en de badplaats Warnemünde.
 
Fietsen & Wandelen
Mecklenburg-Vorpommern is één van de meest populaire fietsbestemmingen van Duitsland. En niet voor niets. Zeven lange fietsroutes doorkruisen het veelzijdige landschap, en er zijn maar liefst 21 kleinere fietsroutes uitgezet. De goed geprepareerde paden zijn ook geschikt voor wandelaars. 43% van de Duitse fietsvakantiegangers kiest voor Mecklenburg-Vorpommern. Bijvoorbeeld voor de Ostseeküstenradweg, een bijzondere route die loopt via Lübeck over het eiland Rügen tot aan de drie ‘Kaiserbäder’ (Ahlbeck, Heringsdorf, Bansin) op Usedom, het tweede grootste eiland van Duitsland. Fietsers genieten onderweg van pittoreske kustlandschappen en mondaine badplaatsen, zoals Heiligendamm, dat in 1793 werd gesticht als eerst badplaats van Duitsland en vandaag de dag nog steeds een onmiskenbare charme uitstraalt. De dag kan worden besloten in één van de 52 gecertificeerde Bed & Bike accommodaties of in één van de honderd andere accommodaties.
 
Golfen aan de Oostzee
Golfers vinden steeds meer hun weg naar Mecklenburg-Vorpommern. Vorig jaar overnachtten maar liefst 400.000 golfspelers in de regio, terwijl het aantal in 2006 nog lag op 260.000. Volgens de nationale golffederatie wordt 48% van alle gespeelde ronden gespeeld door toeristen. Golfers kunnen rekenen op 16 golfbanen, waaronder ook Fleesensee – Noord-Europa’s grootste vakantieresort met 5 golfbanen en totaal 70 holes. Nieuw in 2009 is ondermeer de 130 hectare golfbaan Warnemünde met 27 holes vlak aan de kust en een 18-holes golfbaan in Korswandt op het eiland Usedom. De baan Winston Golf in Crivitz nabij de regionale hoofdstad Schwerin wordt uitgebreid naar 45 holes en wordt samen met Schlosshotel Basthorst door een Nederlands echtpaar gerund.