Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern met de hoofdstad Schwerin ligt in het noordoosten van Duitsland en heeft het grootste samenhangende watergebied van Midden-Europa. Dwars door Mecklenburg, van het noordwesten tot in het zuidoosten, van Wismar tot aan de Feldberger meren in het oostelijke Brandenburg strekt zich de eindmorene van de laatste ijstijd uit. In dit prachtige landschap vindt u een caleidoscoop aan weidse velden, grote bossen en merenlandschappen. Mecklenburg-Vorpommern heeft duizend gezichten. Het ene nog mooier dan het andere. Het karakter van deze deelstaat wordt bepaald door water, een lange kustlijn en weelderige landschappen in het binnenland. In de Hanzesteden en de zeebadplaatsen vindt men nog indrukwekkende getuigen van vergane glorie en vakantieresidenties van de gegoede burgerij. Maar daartussen is nog oneindig veel ruimte voor allerlei vakantieactiviteiten, zowel in de zomer als in de winter.

Het merengebied de Mecklenburgische Seenplatte is uniek. Uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, moerassen en oneindig veel meren en rivieren drukken een stempel op het landschap. Het belangrijkste meer is wel de Müritz, een van de grootste meren van Duitsland. In drie natuurparken en het Müritz Nationalpark worden grote delen van dit landschap beschermd. Natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en vooral ook watersporters vinden hier een waar paradijs.

Aan de Oostzeekust van Mecklenburg-Vorpommern vindt men prachtige zandstranden, elegante architectuur van traditierijke zeebadplaatsen en de eilanden Fehmarn, Rügen, Usedom en Hiddensee. Deze streek is bij uitstek geschikt voor zonaanbidders en zwemmers, surfers en romantici, skippers en kuurgasten uit de hele wereld.

Bijna nergens in Duitsland vindt u een landschap dat zo afwisselend is als op Rügen. Het klippenlandschap van dit eiland werd wereldberoemd door het romantische schilderij van Caspar David Friedrich. Het glanzende krijtsteen is niet alleen prachtig om naar te kijken, het beschikt ook over een gebalde lading geneeskracht die in de traditierijke zeebadplaatsen van het eiland bij therapieën wordt toegepast.

Usedom is de zonnigste streek van Duitsland. De witte, eindeloze, op sommige plaatsen wel 70 meter brede zandstranden beloven pure ontspanning. De keizerbadplaatsen Ahlbeck, Heringsdorf en Bansin zijn zeekuuroorden met een groots verleden vol charme en hartelijkheid.

Vorpommern heeft nog ongerepte natuur, oorspronkelijke bossen en spookachtige moerassen, waar onder andere zeeadelaars en ooievaars zich thuis voelen. Groene lanen leiden u dwars door deze noordoostelijke Duitse streek. In de Hanzesteden Stralsund, Greifswald, Anklam en Demmin is de geschiedenis nog overal zicht- en voelbaar. Hier kunt u genieten van rijk versierde patriciërshuizen, domkerken, kloosters en raadhuizen.


Steden

In Mecklenburg-Vorpommern vindt u prachtige voorbeelden van bouwkunst in de baksteengotiek. Kathedralen in de Hanzesteden Rostock, Wismar, Stralsund en Greifswald pronken met prachtig muurwerk van gebrande steen. De UNESCO heeft dit middeleeuwse ensemble in Wismar en Stralsund opgenomen in de lijst van wereldcultuurerfenissen. Het sprookjesachtige Schweriner Schloss is de trots van de hoofdstad en zetel van het parlement van de deelstaat.

Met haar kasteel op een eiland in het uitgestrekte Schweriner meer beschikt de stad Schwerin over het "Neuschwanstein van het noorden". De galerij met familieportretten, de pronkzalen en de oranjerie vormen de ambiance van de regeringszetel in het kasteel. Evenementen zoals de Schweriner Kultursommer, het filmfestival, het drakenbotenfeest op de Pfaffenteich evenals uitgelezen tentoonstellingen en concerten zorgen het hele jaar door voor amusement.

Rostock is altijd de belangrijkste stad, maar nooit hoofdstad van de deelstaat geweest. Overal vindt men sporen van 800 jaar Hanzestadgeschiedenis: dicht opeengepakte gevelhuizen, het klooster "zum Heiligen Kreuz" met het cultuurhistorische museum, oude pakhuizen, het scheepvaartmuseum en het marktplein met het barokke raadhuis met zijn zeven torens.

Neubrandenburg met zijn omsloten stadsgebied zal u verrassen: architectuurvoorbeelden van de middeleeuwen tot en met de DDR-periode en bovendien een ongewoon breed cultureel programma: theater, dans, muziek, galeries, bioscoop en mediale kunst.

Unesco

De kerktorens van St. Nikolai en St. Marien zijn herkenningstekens van de stad Wismar. Wismar is de enige, in deze afmetingen en compleetheid behouden gebleven Hanzestad in het zuidoostelijke Oostzeegebied. Samen met Stralsund is Wismar wereldcultuurerfenis van de UNESCO. Beide steden representeren de Hanze in de bloeitijd van de stedenbond in de 14e eeuw.

De Hanzestad Stralsund was een van de belangrijkste steden in het Oostzeegebied en is met St. Nikolai, St. Marien, het Heiliggeistkloster en zijn patriciërshuizen een juweel van de baksteengotiek. Samen met Lübeck was Stralsund in de 14e eeuw de belangrijkste stad in het hele Oostzeegebied en werd het in 1370 uitgekozen als plaats voor de vredesonderhandelingen met Denemarken (Vrede van Stralsund). Uit deze tijd stammen nog de prachtige koopmanshuizen en het historische raadhuis.

Baden

Bad Doberan ligt, beschermd door weelderige beukenbossen, iets van de kust vandaan, maar de wijk Heiligendamm ligt aan de zee. De stad is bekend geworden door zijn Doberaner Münster, het smalspoortreintje "Molli", de bad- en kuurmogelijkheden en de oudste Duitse paardenrenbaan.

Heiligendamm is de oudste Duitse zeebadplaats. Het Kurhaus met zijn ensemble van zes klassieke gebouwen vormt tegenwoordig een van de nobelste hotels van Europa.

Badplaatsarchitectuur in optima forma: in Binz op Rügen zijn de balkons nog iets fijner geciseleerd en de gevels nog iets speelser dan elders.

Heringsdorf, Ahlbeck en Bansin liggen aan het einde van het eiland Usedom en zijn kuurbadplaatsen met een grootse geschiedenis vol charme en hartelijkheid. De keizerbadplaatsen hebben een open en moderne flair met hun soms wel 70 meter brede witte zandstranden, hun zeebruggen en hun luxueuze hotels.

Meer weten...........
{rokbox title=|Op zoek naar... ::Hotels van Booking| size=|800 600| thumb=|http://www.verkeersbureaus.info/kaart-map/belgie/booking-hotel.gif|}http://www.booking.com/region/de/mecklenburg-pomerania.html?aid=301463{/rokbox}
Vakantiewoningen in Mecklenburg-Vorpommern

{rokbox title=|Op zoek naar... :: ...Eurorelais Vakantiewoningen in Duitsland| size=|900 600| thumb=|vakantiewoningen/eurorelais.jpg|}http://www.eurorelais.org/search.php?Frames=nee&Lo=travinfo&Pt=geot&T=nl&countryid=de{/rokbox}