Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Steeds meer Nederlanders ontdekken Midden- en Oost-Europa. Naast culturele en historische affectie is de trend voor zomervakanties dichtbij-bestemmingen met de auto die redelijk betaalbaar zijn. De verwachting is dat door deze ontwikkeling vakanties naar o.a. Tsjechië en Polen verder zullen toenemen. Mecklenburger Radtour, fietsvakantie-specialist in Noord-Duitsland, haakt hierop in en introduceert in 2010 twee bijzondere arrangementen in Polen.
Historische badplaatsen zoals Kolobrzeg, Ustka en Danzig zijn de ingrediënten van de 10-daagse reis. De route loopt langs de Oostzeekust en heeft weinig hoogteverschil. Dit maakt het een leuke fietstocht voor zowel jong als oud. Uitgestrekte zandstranden en  steden wisselen af. Danzig is een van de Hanzesteden. Door de vereniging met Gdynia en Sopot tot Trójmiasto (Driestad) is hier veel te beleven op het gebied van architectuur, cultuur, uitgaan en shoppen. De reis is te boeken vanaf € 775 per persoon.
 
De andere optie is een 8-daagse reis rond het Settiner Haff, een grote lagune met uitgestrekte stranden. Het aansluitende natuurgebied kenmerkt zich door bos en heide. De Settiner Haff biedt ook watersportmogelijkheden zoals wind- en kitsurfen.
De prijs is vanaf € 550 per persoon.  Alle reizen zijn inclusief overnachtingen, bagagetransport en routemateriaal. Vroegboekers die vóór 28 februari een reis boeken, krijgen 3% korting.
 
Nederlandse vakantiegangers in Polen
In 2008 gingen 355.000 Nederlanders op vakantie naar Polen. Door de toenemende interesse in reizen naar Europese landen verwacht Polen in 2010 meer Nederlandse toeristen te ontvangen.
 
Meer Oostzee
Naast Polen focust Mecklenburger Radtour zich dit jaar op meer bestemmingen aan de Oostzee. In Noord-Duitsland, de Baltische landen Estland, Letland en Lithouwen, Denemarken en Zweden zijn meer dan 25 verschillende routes uitgezet. Er zijn ook reizen waarin je meerdere bestemmingen aandoet.

internet: www.mecklenburger-radtour.de