Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Onder het motto ´Barriërevrij Toerisme´ biedt Duitsland vakantiegangers met een beperkte mobiliteit een groot aantal reismogelijkheden. Hieronder vallen een groeiend aanbod van barriërevrije accommodaties, servicevoorzieningen en activiteiten. En niet alleen reizigers met een handicap kunnen ervan profiteren , maar ook alle andere vakantiegangers met lichamelijke beperkingen zoals senioren, gezinnen met kinderwagen en peuters, sporters met blessures, enz.

Op deze pagina vindt u links naar de organisaties en verenigingen die u bij de planning en organisatie van uw vakantie in Duitsland kunnen adviseren en assisteren. Nuttige informatie kunt u ook vinden op de websites van de toeristische marketingorganisaties van de deelstaten, die een aparte rubriek over het thema "barriërevrije vakantie" (Barrierefreier Urlaub) aanbieden. Ook blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden vinden op bovengenoemde sites waardevolle informatie voor een "barriërevrije vakantie" in Duitsland.


De Duitse spoortwegen (Die Bahn) doet er alles aan om het reizen voor reizigers met handicap zo aangenaam mogelijk te maken. Die Bahn heeft haar service de afgelopen jaren verder uitgebreid: van hulp bij het in-, over- en uitstappen tot aanpassingen van faciliteiten in treinstations en treinstellen. Voor meer informatie kunt u terecht bij NS Internationaal en de Duitse spoorwegen (Die Bahn). Voor NS Internationaal kunt u voor meer informatie terecht op: www.nsinternationaal.nl/tickets--service/gehandicapten.html. Wilt u contact opnemen met Die Bahn, belt u dan voor telefonische hulp naar de mobiliteitscentrale van Die Bahn voor hulp bij het in-, over- en uitstappen: 0049-(0)1805/512 512 (ma-vr 8-20 uur, za 8-14 uur). Of, kijkt u op www.bahn.de/handicap. Reist u per vliegtuig met de Lufthansa AG? Ook de Lufthansa kent services voor reizigers met handicap. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw reisbureau, op www.lufthansa.nl of u kunt bellen met Lufthansa AG: 0900 - 1234 777.

Nuttige links:

De N.B.A.V. (Nederlandse Branchevereniging aangepaste vakanties) is de branchevereniging voor reisorganisatoren en aanbieders van vakantie-accommodaties voor reizigers met een functiebeperking. Op de webiste van de N.B.A.V. kunt u informatie vinden over waar u uw barriërevrije Duitsland-vakantie kunt boeken. De N.B.A.V. brengt ieder jaar een reisgids uit, de zogeheten "Blauwe Gids" waarin vakantie staan opgenomen voor mensen met een handicap.
www.nbav.nl   www.leefwijzer.nl
Deze internetsite is van en  voor mensen met een handicap of een chronische ziekte. Op de internetsite is er het thema "reizen".AccessWise is een non-profitorganisatie die zich inzet voor mensen met een handicap die op vakantie willen. AccessWise organiseert geen reizen, maar geeft uitsluitend informatie. De informatieservice ivan AccessWise is er voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke handicap. AccessWise beschikt over een bibliohteek met ruim 1000 reisgidsen, brochures en website-adressen over Nederland en over andere populaire (Europese) vakantielanden.
Accesswise.orgOp de website van handicap.nl vindt u allerlei handige tips, informatie en links. Voor informatie over vakantie klikt u op de startpagina op "Vrijetijd" en vervolgens op vakantie.
www.handicap.nl

NATKO
De NATKO is de Nationale Koordinationsstelle Tourismus für Alle e.V. en is hét centrale punt in Duitsland waar men terecht kan voor alle vragen met betrekking tot barriërevrij reizen. De NATKO wordt ondersteund door een groot aantal organisaties in de verschillende deelstaten die zich richten op mensen met een handicap. Gezamenlijk worden er concepten en oplossingen uitgewerkt om de reismogelijkheden voor mensen met een handicap uit te breiden. Op de Duitstalige website van de NATKO vindt u onder het thema "Tourismus für Alle" een hoop informatie over barriërevrije vakanties.
www.natko.de

BAG cbf
Bij de BAG cbf, de Bundesarbeitsgemeinschaft der Clubs Behinderter und ihrer Freunde e.V., is een lijst van stadsrondleidingen in Duitse steden aanwezig, geschikt voor mensen met een handicap.
www.bagcbf.de

You-too
De internetsite You-too informeert mensen met een handicap over de toegankelijkheid van openbare gebouwen, hotels, winkels etc...
www.you-too.net