Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Eiffeltoren heeft recht op de titel World’s Favourite Landmark, dat blijkt uit een peiling uitgevoerd door online boekingssite Hotels.com onder meer dan 10.000 reizigers afkomstig uit vijf werelddelen. Het Franse symbool werd door reizigers vaker genoemd dan andere kenmerkende bouwwerken zoals de Taj Mahal, het Vrijheidsbeeld en de Akropolis.

De Eiffeltoren werd door 16% van de ondervraagden betiteld als het meest kenmerkende bouwwerk ter wereld. Op ruime afstand volgen de Sint Pietersbasiliek in Vaticaanstad (9%) en de Taj Mahal in Agra (8%). De top zes wordt gecompleteerd door drie Amerikaanse symbolen – de Golden Gate Bridge, het Empire State Building, en het Vrijheidsbeeld – die elk 7% van de stemmen kregen.

   1. Eiffeltoren Parijs 16%
   2. Sint Pietersbasiliek Rome 9%
   3. Taj Mahal Agra 8%
   4. Golden Gate Bridge San Francisco 7%
   5. Empire State Building New York 7%
   6. Vrijheidsbeeld New York 7%
   7. Sydney Opera House Sydney 7%
   8. Sagrada Familia Barcelona 7%
   9. Akropolis Athene 6%
  10. Christus de Verlosser Rio de Janeiro 4%
 
“Dit onderzoek toont aan dat de aantrekkingskracht van beroemde bezienswaardigheden zo sterk is dat veel mensen een reis ondernemen om ze te kunnen zien. De bouwwerken spreken enorm tot de verbeelding,” aldus Hotel.com’s Communications Director Alison Couper.
 
Bouwkundige cultuurliefhebbers

Het onderzoek laat tevens zien dat fameuze gebouwen de meeste aantrekkingskracht hebben op Spaanse reizigers, maarliefst 83% van hen gaf aan een stad te hebben bezocht enkel vanwege een aanwezige architectonische bezienswaardigheid. Ook veel Italianen (80.4%)en Japanners (73%) ondernamen een reis naar een specifiek landssymbool.