Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

LISSE " Met de doop van een nieuwe tulp Spring Garden heeft Koningin Beatrix [op 18 maart] de zestigste editie van Keukenhof officieel geopend. In het jubileumjaar heeft de internationale bloemententoonstelling het thema "USA, New Amsterdam: New York, 400" meegekregen als hommage aan de talloze Amerikaanse bezoekers
.............en de Nederlandse ontdekkingsreiziger Henry Hudson. Een tiende van de bezoekers, die ieder jaar de kassa"s van Keukenhof passeren, is afkomstig uit de Verenigde Staten. Hudson voer vier eeuwen geleden in opdracht van de Vereenigde Oostindische Compagnie de later naar hem genoemde rivier op en was daarmee indirect verantwoordelijk voor wat anno 2009 New York is.

In de achterliggende 60 jaar heeft Keukenhof zich mogen verheugen in een grote belangstelling van de leden van het Nederlandse Koninklijk Huis. Op 2 mei 1972 vierden de toenmalige vorstin Koningin Juliana en haar gemaal Prins Bernhard er hun 25-jarig huwelijksfeest en in 2001 werd Prinses Maxima op Keukenhof voorgesteld aan het Nederlandse volk Vorig jaar opende ZKH Prins Willem-Alexander in zijn hoedanigheid als lid van het Internationaal Olympisch Comité de tentoonstelling met als thema "China -- De Olympische Spelen 2008, Beijing".

Om het thema voor 2009 extra cachet te geven spraken prof. dr M.J. Cohen, burgemeester van Amsterdam, en de heer Maurice Hinchey, lid van het Amerikaanse Congress en vertegenwoordiger van de Hudson River Valley. De laatste verving mevrouw Michelle Paige Paterson, de honorair voorzitter van het comité dat de festiviteiten in de staat coördineert. Hinchey is de initiatiefnemer van de festiviteiten in New York.
Walter Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van Keukenhof, schetste de geschiedenis van zes decennia bloemenpromotie. Zijn verhaal wordt geïllustreerd door de overzichtstentoonstelling in het Willem Alexander Paviljoen. Jansen noemde zestig jaar een breekpunt in de historie. "Het is een uitstekend moment om terug te zien naar het verleden, maar ook om vooruit te kijken naar een zich steeds weer vernieuwende bloemententoonstelling." Verleden en heden werd eveneens geaccentueerd door het optreden van The Dutch Eagles, een Nederlandse coverband die nummers van de fameuze Amerikaanse rockband ten gehore brachten.
De Spring Garden is een Darwin-hybride tulp, die is gemaakt door Plant Research International Wageningen uit een Madame Lefeber en een tetraploide en verder veredeld door de firma Fluwel uit Burgerbrug. Het is een zeer groeikrachtige, stevige, heldere, rode tulp met een mooi geel hart en uitermate geschikt voor de tuin en in bloembakken. De natuurlijke bloei is rond Koninginnedag.


Amerika in bloemen

Het thema voor 2009 wordt imposant in beeld gebracht door een konterfeitsel van het beroemde Vrijheidsbeeld in bloemen, een tableau van 23 bij 15 meter waarin meer dan vijftigduizend bloembollen zijn verwerkt. De eerste aanplant daarvoor werd medio oktober verricht door Kenneth Roy, cultureel attaché van de VS. Terzelfder tijd werd in New York eenzelfde aantal Manhattan Tulpenbollen in het Central Park geplant. Dat was een donatie van de Netherlands American Community Trust, het Internationaal Bloembollencentrum (IBC) en Keukenhof aan de stad van burgemeester Michael Bloomberg.
Verder is er in het park een route uitgezet, die bij de entree start met de Hudson. Een slingerend pad van blauwe druiven beeldt daar de rivier uit. De bezoeker wordt daarna gevoerd langs herkenbare Amerikaanse straatnamen als Brooklyn (Breukelen), Harlem (Haarlem) en Wall Street. Een walk of fame van beroemdheden uit de VS in bloemen laat onder meer ex-presidentsvrouw Laura Bush, James Last, Hollywood, Manhattan, Washington en Portland zien. De American Dream is het thema van één van de inspiratietuinen met Uncle William, een teruggekeerde emigrant, als centraal figuur. Zijn stijlkamer is een heuse wedding chapel.

In het historische park van maar liefst 32 hectaren zijn in totaal zo"n zeven miljoen bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen te bewonderen. Het park is in 2009 geopend van 19 maart tot en met 21 mei. In die periode vinden zowel buiten als in de paviljoens unieke bloemenshows plaatsvinden. Te midden van die indrukwekkende kleurenpracht zijn ook nog eens bijzondere kunstobjecten te vinden, hetgeen Keukenhof verrassend maakt voor jong en oud. Traditionele succesnummers als de Easter Parade en de specifieke thematentoonstellingen in de paviljoens zijn gehandhaafd.
De internationale bloemententoonstelling is al zestig jaar één van de meest populaire bestemmingen van Nederland. Het is niet alleen kijken en ontspannen in een prachtige parkomgeving met in totaal vijftien kilometer aan wandelpaden, want velen doen er de inspiratie op voor de inrichting van de eigen tuin. Het maakt Keukenhof tot een unieke beleving, een ideale omgeving voor de fotograaf, waar de lente optimaal kan worden geproefd.

www.keukenhof.nl