Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Anders dan anders: middeleeuwse tent, tipi, visserslodge, beachcabin, jungalow of ultramoderne stacaravan.   Gezinnen met jonge kinderen die graag eens bijzonder willen kamperen zijn bij reisorganisatie Ecamp aan het goede adres. De campingvakantiespecialist biedt compleet ingerichte stacaravans en chalets op ruim 270 campings in Europa.

Maar voor het volgende campingseizoen wordt naast dit reguliere stacaravan aanbod ook een aantal bijzondere overnachtingsmogelijkheden aangeboden: hieronder een tipi, een jungalow, een beachcabin, een middeleeuwse tent, een visserslodge, een ultramoderne stacaravan of een luxe bungalow met infrarood sauna. Een overzicht en omschrijving van alle aparte kampeeraccommodaties vindt men via de link www.ecamp.nl/ bijzonderverblijven. Deze accommodaties staan eveneens in de nieuwe 2010 brochure van Ecamp. Deze kan aangevraagd worden via telefoonnummer 033 - 422 04 70 of via de website www.ecamp.nl. Een Ecamp vakantie boeken kan via 033 – 422 04 70, www.ecamp.nl of via ANVR reisbureaus.

Tipi


Op camping Domaine Lacs de Gascogne in de Franse provincie Gers staan enkele tipi’s. Deze indianententen met een oppervlakte van 30m² zijn opgezet in een bosrijke gedeelte van de camping. De tenten zijn compleet ingericht met ondermeer een tweepersoonsbed, bedbank, een kookunit en een koelkast. Er is in de tent geen elektra of stromend water dus is dit een echte back to nature ervaring. De tent biedt plaats aan vier personen.

Middeleeuwse tent

Op camping Yelloh! Village Paris Ile de France – gelegen op zo’n 80 km ten oosten van Parijs en op 50 km van Disneyland® Resort Paris – biedt Ecamp nu behalve stacaravans ook grote volledig ingerichte tenten aan. Deze tenten hebben het romantische uiterlijk van een middeleeuwse tent maar de inrichting voldoet aan alle comfort van deze tijd. De tenten staan op een houten vlonder en hebben een eigen terras met tuinset. Er zijn twee kamers met bedden, een leefruimte met tafel en stoelen en een ingerichte keukenhoek. Voor de kinderen is er een aparte tent van 6 m² met drie bedden.

Visserslodge

Op camping Sunêlia Port’ Land in Normandië - op vijf km van het strand  – kan men nu in een maritiem ingerichte lodge verblijven. De fraai ingerichte blauwgekleurde huisjes liggen om een visvijver dus deze accommodaties zijn ook voor vissers uitermate geschikt.  

Jungalow

Ook in eigen land zijn er voor kinderen bijzondere campingaccommodaties. Ecamp biedt op camping De Beekse Bergen in Noord-Brabant zogeheten jungalows aan: dit zijn bungalows met aan de buitenzijde een zebra-, giraf- of luipaard motief. De  bungalows hebben drie slaapkamers en zijn van alle gemakken voorzien. Wie hier logeert heeft eveneens gratis toegang tot safaripark Beekse Bergen en vijf andere Libéma attractieparken.

Ultraluxe stacaravan

Het ziet er nauwelijks uit als een stacaravan maar dat is het toch echt. Op camping Sunêlia la Dragonnière in de Franse provincie Languedoc zijn nu zeer stijlvolle en strak ingerichte stacaravans te huur. Voor gasten die extra veel ruimte en comfort op prijs stellen, zijn deze accommodaties  zeer geschikt. De badkamer is zeer ruim van opzet en er is een groot gedeeltelijk overdekt terras met twee pergola’s. 

Bungalow met infrarode sauna

Gaat de voorkeur uit naar een bungalow, ook die zitten in het aanbod van Ecamp. Voor chique bungalows hoeft men zeker niet naar het buitenland af te reizen. Op vakantiepark Dierenbos in Noord-Brabant kan men recreëren in luxe houten bungalows met een oppervlakte van zo’n 70m². Ze beschikken over twee badkamers, waarvan één met infrarode sauna, aroma-, geur- en lichttherapie, een flatscreen met dvd-speler en in iedere kamer een tv.  

Beachcabin

Sinds vorig jaar zit de beachcabin in het programma van Ecamp. Deze ruime stacaravan op de camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage staat direct bij het strand achter de duinen en is voorzien van alle luxe, zoals een afwasmachine, tv met dvd-speler, airconditioning en zelfs twee fietsen.

Ook stacaravans met 3 slaapkamers


De vraag naar stacaravans met drie slaapkamers is groot. Daarom heeft Ecamp nu op 89 campings de beschikking over 3-slaapkamer stacaravans. In Italië en Kroatië zijn 3-slaapkamer stacaravans nog vrij zeldzaam. Toch heeft Ecamp hier het aanbod kunnen uitbreiden tot negen campings en in Kroatië twee campings met 3-slaapkamer caravans. Deze campings zijn gemakkelijk te vinden via de ‘Easy zoeken’ button op de homepage van www.ecamp.nl. 

Ecamp

Ecamp – voorheen opererend onder de naam Easycamp - verkoopt sinds 2002  volledig verzorgde campingvakanties op momenteel ruim 270 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Ecamp is een no-nonsense campingmerk dat zich onderscheidt door een uitgekiende prijs/kwaliteitformule. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak. Ecamp is aangesloten bij de ANVR, Calamiteitenfonds en de Stichting Garantiefonds Reisgelden.