Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nu is de tijd om in het vliegtuig te springen naar Groot-Brittannië. Met dank aan de historisch lage pond is de Britse hoofdstad goedkoper dan ooit. Londen is dit jaar nog goedkoper dan in 2008 en daalde van de twee na duurste stad ter wereld in 2007 naar een 20e positie dit jaar. Dit blijkt uit de resultaten die The PriceRunner International Price Comparison deze week presenteerde. Het onderzoek vergelijkt jaarlijks 26 producten in 33 verschillende landen. Het onderzoek is het meest tastbare bewijs dat de prijzen in de Britse winkels afgelopen jaar aanzienlijk gedaald zijn. Winkeliers verlaagden hun prijzen in een poging om consumenten meer te laten uitgeven. De koers van de Britse Pond daalde het afgelopen jaar met maarliefst 25%, waardoor de waarde momenteel bijna gelijk is aan de Euro.

Meer voor minder

Waar Oslo dit jaar de duurste stad is, is Londen momenteel een stuk goedkoper dan vele andere Europese bestemmingen waaronder ook Parijs, Dublin, Amsterdam en Berlijn. Een woordvoerder van VisitBritain verklaart: "Dit onderzoek bevestigt dat Groot-Brittannië momenteel een bestemming is die waar voor je geld biedt, zeker nu in de kerstperiode. Het huidige economische klimaat zorgt ervoor dat mensen wereldwijd meer opletten waar ze hun geld aan spenderen. Hoewel Groot-Brittannië nog steeds één van "s werelds populairste bestemmingen is, willen wij bezoekers er bewust van maken dat ze profiteren van een zeer gunstige wisselkoers als ze nu naar Groot-Brittannië reizen." In 2008 bezochten bijna 15 miljoen mensen Londen en spendeerden zij gemiddeld 89.80 GBP per dag. "Het onderzoek laat zien dat het geld van bezoekers nu verder reikt vanwege geweldige kortingen op vluchten en goedkopere accommodaties, attracties, restaurants en winkels. Met zulke goede aanbiedingen kunnen mensen langer blijven en meer van hun verblijf genieten", aldus VisitBritain.
 

Profiteer direct

De kerstperiode is voor toeristen de tijd van het jaar om Groot-Brittannië te bezoeken en Londen blijft uiteraard de uitgelezen plek om inkopen te doen. De grote populaire warenhuizen als Harrods, Harvey Nichols en Selfridges pakken momenteel flink uit en op tweede kerstdag start in Groot-Brittannië traditiegetrouw de "SALE". Artikelen van bekende merken en ontwerpers gaan tegen spotprijzen weg met kortingen tot wel 70%. De verwachting is dat de lage pond ook de komende periode meer Nederlanders tot een reis naar Groot-Brittannië zal verleiden.

Internet: www.visitbritain.nl/