Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op Curaçao heeft het toerisme minder last van de economische crisis en er wordt volop gebouwd aan diverse toeristische projecten, waaronder nieuwe toeristische accommodaties. Begin maart 2010 is Curaçao weer een nieuw resort van wereldklasse rijker; Hyatt Regency Curaçao Golf Resort, Spa & Marina.

Hyatt Regency Hotel

Met adembenemend uitzicht op de Caribische zee aan de ene kant en het prachtige heuvellandschap aan de andere en gelegen aan het bekende Spaanse Water is dit hotel een must voor bezoekers van Curaçao. Het hotel wordt omgeven door maar liefst 31 hectare natuur van de Santa Barbara plantage. Dit 5-sterren resort beschikt over alle faciliteiten die een bezoeker de garantie voor een ontspannende vakantie geven. Behalve drie verschillende restaurants beschikt het hotel over een "18 hole championship" golfbaan, een spa en de eerste "hydro" klei tennisbanen op Curaçao. De watersport- en duikfaciliteiten van het resort worden verzorgd door Ocean Encounters. Verder beschikt het nog over een jachthaven met plaats voor 120 jachten tot een lengte van 24 meter. Bijzonder is dat er bij de bouw van het Hyatt hotel op Santa Barbara voor onder meer tegels en mozaïek gebruik wordt gemaakt van Curaçao"s marmer.


The Old Quarry

De Golfbaan kreeg de naam "Old Quarry", naar de steengroeve bij de Santa Barbara plantage waar vroeger het Curaçaose marmer werd ontgonnen. The "Old Quarry" is ontworpen door de wereldberoemde golfbaanontwerper Pete Dye. Met verschillende uitzichten op de Tafelberg, de Caribische Zee en het Spaanse Water wordt het een golfbaan met allure. Bijzonder aan deze golfbaan is dat gebruik wordt gemaakt van het sterke "paspalum" gras, hetgeen het mogelijk maakt om gezuiverd en zelfs brak water te gebruiken bij de besproeiing. Voor de aanleg en het onderhoud van de golfbaan heeft het resort een lokaal "green team" opgeleid. Behalve de golfbaan wordt ook een clubhuis met een "seafood" restaurant, een golfpro winkel en een "driving range" gebouwd.

Opening

De opening van Hyatt Regency Curaçao Golf Resort, Spa & Marina staat gepland voor begin maart 2010. De golfbaan "Old Quarry" en de faciliteiten rondom het resort worden tegelijkertijd geopend.

internet: www.curacao.hyatt.com