Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nederlanders kiezen dit jaar voor een quality-time vakantie met het gezin op een leuke bestemming in het buitenland.

Frankrijk blijft hierbij onverminderd populair. Liever een authentieke omgeving dan standaard toeristische uitjes, niet uit eten maar gezellig met elkaar BBQ-en, veel privacy, veel comfort en lokale beleving. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat het marktonderzoekbureau NarrowMinds uit Heemskerk in opdracht van Topic Travel Vakantiehuizen heeft uitgevoerd om de trends voor de komende jaren in beeld te brengen.

De laptop blijft thuis (70% van de  ondervraagden) en de meeste mensen willen alleen met het eigen gezin op vakantie (75% van de ondervraagden). Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat vakantiegangers de vakantie vooral weer gebruiken om met partner en gezin samen te zijn. Door het jaar heen ‘druk, druk, druk’ met werk en sociale verplichtingen, tijdens de vakantie quality-time met de familie. 

Op echte luxe in het vakantiehuis zit men niet te wachten. Een jacuzzi, een fraaie buitenkeuken, een kok aan huis, slechts 4% van de vakantiegangers geeft aan dit noodzakelijk te vinden. Wel een privé-zwembad, meer dan 75% van de ondervraagden geeft aan dit noodzakelijk dan wel wenselijk te vinden. Wil men geen luxe, comfort en gemak vindt men wel erg belangrijk (90%).

De resultaten van het onderzoek komen overeen met het actuele zoek- en boekgedrag bij Topic Travel. ”Hoewel meer en meer van onze huizen een internetverbinding hebben, wordt er opvallend genoeg nauwelijks naar gevraagd. Tijdens de vakantie wil men de wereld even verkleinen tot elkaar”, aldus commercieel directeur Onno Bodlaender.  

Consumenten vinden meer informatie over Topic Travel Vakantiehuizen op

www.topictravel.nl


Topic Travel Vakantiehuizen is de specialist in betere vakantiehuizen in Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië en Kroatië. Het aanbod loopt uiteen van luxe villa’s met privé-zwembad tot sfeervolle fattoria’s, landhuizen en vakantiehuizen op een kleinschalig vakantiepark. De onafhankelijke Nederlandse reisorganisatie bestaat 20 jaar en realiseert jaarlijks een gezonde groei. De reisorganisatie staat bekend om haar eerlijke en uitvoerige informatie over de vakantiehuizen.