Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert een bijzondere multimediale ‘leestafel’ bij de tentoonstelling Divided Divided van Carsten Höller. Tot en met 25 april kunnen bezoekers van het museum in de Kunst Studio de inspiratiebronnen van deze kunstenaar zien

, horen en ervaren. De Wereld van Carsten Höller geeft een kijkje in de denkwereld van de kunstenaar ..... t/m 25 april 2010

Op de eerste etage van Museum Boijmans Van Beuningen zijn de installaties van Carsten Höller alle zintuigen op scherp in zijn tentoonstelling Divided Divided. Tegelijkertijd is op de begane grond in de Kunst Studio een overzicht van Höllers favoriete boeken, films, muziek, hotels en restaurants te zien. In De Wereld van Carsten Höller vindt men boeken over het onderzoek naar sneeuwkristallen, worden bizarre films getoond, is Afrikaanse muziek te horen en nog veel meer. Alle elementen van deze presentatie geven een kijkje in de wondere wereld van Carsten Höller.

Uiteenlopende interesses
De kunstenaar Carsten Höller heeft vele interesses. Hij heeft een volledige carrière als bioloog, en doet biologisch onderzoek naar de manier waarop planten en insecten met elkaar communiceren, zoals de drie soorten kanaries in Singing Canaries Mobile. Hij organiseert festivals met Congolese muziek, die te horen is in zijn Flicker Films. Hij verdiept zich in de hallucinerende werking van paddestoelen, een interesse die onder meer de basis vormt van de enorme samengestelde paddestoelen in zijn tentoonstelling Divided Divided in Museum Boijmans Van Beuningen. Deze interesses en activiteiten ontstaan vanuit zijn belangstelling om de wereld vanuit verschillende invalshoeken te bekijken.

Nieuwe educatieve podia
De Kunst Studio is de een van de drie nieuwe podia voor de educatieve activiteiten van het museum. In oktober werd het online videokanaal ArtTube gelanceerd en in 2010 zal het televisieprogramma Boijmans Journaal worden uitgezonden. In de Kunst Studio zijn lezingen, workshops en ontvangsten, maar ook de individuele bezoeker kan hier terecht. Een ruimte voor ontmoeting, inspiratie en uitwisseling. In de Kunst Studio zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen.

De Wereld van Carsten Höller is samengesteld door de afdeling Educatie in overleg met Carsten Höller en vormgegeven door Ariënne Boelens en Frank de Bruijn. De Wereld van Carsten Höller is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen. 

 

 http://www.boijmans.nl