Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Binnenste Buiten.6 februari t/m 24 mei 2010.De rijkdom van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen staat in de tentoonstelling.Binnenste Buiten centraal. Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het museumdepot maken ruim 12.000 kunstvoorwerpen

de oversteek door het Museumpark naar de Kunsthal. ‘Binnenste Buiten’ is de grootste logistieke operatie ooit in de geschiedenis van de Kunsthal: tien dagen lang rijden in pendeldienst twee vrachtwagens vol kunst op en neer. Meer dan duizend schilderijen waaronder talrijke spraakmakende kunstaankopen geven een indrukwekkend beeld van de schatten die het Rotterdamse museum in zijn depots herbergt. De hoge kwaliteit van de werken, de enorme hoeveelheid en de bijzondere inrichting maken de tentoonstelling tot een lust voor het oog! 

Schatkamer aan kunst
De Kunsthal heeft in de daglichthal haar gebruikelijke wandoppervlak verdrievoudigd om zoveel mogelijk schilderijen aan een breed publiek te kunnen laten zien. Talrijke zeventiende-eeuwse meesterwerken van Frans Hals, Jacob van Ruisdael, Jan Steen, Paulus Moreelse en vele anderen zijn in salonopstelling, van boven tot onder, te bewonderen. Sleutelwerken uit de moderne kunst, van Giorgio Morandi tot Frank Stella, en twintigste-eeuwse kunststromingen als minimal art, pop art en CoBrA zijn samengebracht in een ‘White Cube’. Naast  verzameld Nederlands werk van onder meer Jan Schoonhoven, René Daniels en Co Westerik staan nog meer spraakmakende schilderijen uit de museumcollectie in de spotlights. Vele andere werken, kunsthistorisch van grote waarde, zijn als verborgen schatten gepresenteerd. De Kunsthal keert Museum Boijmans Van Beuningen letterlijk binnenste buiten! Door het ontsluiten van de veelzijdige collectie krijgen bezoekers de mogelijkheid om te ontdekken wat hun favorieten zijn. 

Het verzamelen belicht
Verschillende musea in Nederland maken plannen voor of zijn bezig met de bouw van nieuwe depots. Er is veel ruimte nodig om alle kunstschatten uit de Collectie Nederland te bewaren. De tentoonstelling Binnenste Buiten stelt vragen als: Hoe bewaar je kunstschatten als je weet dat in het verleden vaak andere waarderingscriteria golden dan nu? Wat is de noodzaak van het behouden en bewaren van niet vaak getoonde objecten en welke dilemma’s spelen er? Hoe snel groeit de Collectie Nederland en is ontzamelen niet een beter antwoord dan de bouw van nieuwe depots? En tenslotte, kunnen instellingen zonder collectie zoals de Kunsthal niet actiever ingezet worden om de schatten in de depots van Nederlandse musea beter zichtbaar te maken voor het publiek?

www.kunsthal.nl