Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zaterdagavond 27 maart a.s. doet Kaapstad mee met het wereldwijde Earth Hour, om te laten zien dat deze wereldstad zich inzet voor het klimaat.

Earth Hour is een internationale actie van het Wereld Natuur Fonds waarmee mensen hun betrokkenheid kunnen laten zien ten aanzien van het klimaat en het behoud van een leefbare aarde. Earth Hour is in 2007 voor het eerst door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in Australië. Daar deden destijds ruim 2 miljoen mensen mee. In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol en vorig jaar werd het een wereldwijd fenomeen: bijna een miljard mensen in 88 landen deden mee.

Het licht zal a.s. zaterdag tussen 20.30 en 21.30 uur uitgaan uit bij wereldberoemde gebouwen en plaatsen zoals het Colosseum in Rome, de Golden Gate Bridge in San Francisco en het Coca Cola bord in Times Square York.  In Kaapstad zal het licht op de Tafelberg uitgaan.

Daarnaast organiseert Kaapstad o.a. in samenwerking met het WWF een glow-in-the-dark Beach Soccer toernooi op het strand van Muizenberg. De doelen, de pitch en de bal zijn gemaakt van glow-in-the-dark. Wanneer Earth Hour begint op 27 maart zullen de toeschouwers kaarsen aansteken als verlichting. Het toernooi start op 27 maart en eindigt op 30 maart. 


Meer weten over Kaapstad, kijk dan op www.capetown.travel