Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

‘Guernsey Sings’ is de naam van het project waarmee ruim 1200 mensen op het kanaaleiland Guernsey 65 jaar bevrijding gedenken.

De kick off van alle festiviteiten rondom Liberation Day wordt al op 1 mei verzorgd door niemand minder dan Katherine Jenkins, de populaire opera zangeres. Begeleid door het National Symphony Orchestra brengt zij een combinatie van klassiek en hedendaags uit haar repertoire.
 
Op 9 mei is het dan officieel Liberation Day; het is dan 70 jaar geleden dat vele eilanders kozen voor evacuatie naar Groot-Brittannië, voorafgaand aan de bezetting. Bevrijdingsdag is elk jaar een belangrijke dag voor Guernsey, maar wordt dit jaar in het kader van de 65e verjaardag extra speciaal. Met een ambitieuze doelstelling van 1000 stemmen, werd de organisatie verrast met in no time 1100 aanmeldingen van scholen, zangverenigingen en particulieren. De aanmeldingen bleven binnenkomen, waarmee het koor nu uit 1200 stemmen bestaat. De hoofdstad St. Peter Port is het bruisende centrum van de activiteiten. Zo zijn er marktjes en overal live entertainment. Er is een grote parade met mensen gekleed zoals in de oorlogsjaren en militaire voertuigen. Met een groots vuurwerk wordt Bevrijdingsdag 2010 afgesloten.

Guernsey arrangementen zijn te boeken bij www.sunair.nl en www.burobritain.nl

Algemene informatie op www.visitguernsey.com