Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In 2010 staat Amsterdam geheel in het teken van het water. Bij de opening van de watersportbeurs HISWA in de RAI op 2 maart presenteerde ATCB de brochure 2010 Amsterdam Water Sensations waarin alle evenementen en attracties van het themajaar staan vermeld. Amsterdam en het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet minder dan een kwart van de oppervlakte van Amsterdam bestaat uit water. Daar kan geen enkele andere stad in Europa aan tippen, wellicht op Venetië na.

Het themajaar wordt georganiseerd door ATCB, in samenwerking met de toeristische en culturele sector in Amsterdam. Tijdens het themajaar Amsterdam Water Sensations 2010 vindt een groot aantal evenementen plaats op en rond het water. Eén van de hoogtepunten is het spektakel SAIL 2010 - één van de grootste maritieme manifestaties ter wereld - van 19 tot en met 23 augustus. Het wielerevenement Giro d'Italia gaat op 8 mei van start in Amsterdam, waarbij de eerste etappe uiteraard langs vele grachten en andere waterwegen voert. Andere evenementen zijn festivals op en rond het water zoals het Prinsengrachtconcert, Over 't IJ festival, IJazz en in december de Xmas Canal Parade 2010. Meer informatie over het themajaar is te vinden op www.amsterdamwatersensations.nl

Naar Zandvoort en IJmuiden met bus en boot
Voor het eerst betrekt ATCB de Metropool Amsterdam bij het themajaar. Voor buitenlandse bezoekers houdt Amsterdam namelijk niet op bij de stadsgrenzen. Ter gelegenheid van het themajaar komt er bijvoorbeeld een speciale Amsterdam Beach Bus naar Zandvoort en een Amsterdam Beach Boat naar IJmuiden. Onderzoek van ATCB laat zien dat het strand bij bezoekers van de Metropool al behoorlijk populair is. Van de ondervraagde toeristen en recreanten geeft 27 procent aan dat zij het strand in Zandvoort of IJmuiden hebben bezocht. Van de bezoekers die in Amsterdam werden ondervraagd gaf 16 procent aan het strand te hebben bezocht.  

Ook de eeuwenoude strijd van Nederlanders tegen het water vinden buitenlandse bezoekers fascinerend. Aansprekende voorbeelden zijn het NAP in de passage van het Amsterdamse stadhuis, poldergebieden zoals Werelderfgoed de Beemster en Flevoland, Werelderfgoed De Stelling van Amsterdam, en de dijken en duinen langs de Noordzeekust.

Themajaren
Sinds 2004 organiseert ATCB jaarlijks samen met het bedrijfsleven en de culturele sector een toeristisch themajaar. Doel hiervan is om bijzondere aspecten van Amsterdam extra bekendheid te geven, maar uiteraard ook om meer bezoekers te trekken en extra overnachtingen te boeken. De thema's waren achtereenvolgens Architectuur + Design (2004), Stad aan het Water (2005), Rembrandt 400 (2006), Feel the Rhythm - music & dance (2007), Amsterdam Hidden Treasures (2008) en Amsterdam Art City (2009). Jaarlijks leveren de themajaren veel extra publiciteit en bezoekers op. Het meest succesvol tot nu toe was Rembrandt 400 met zo'n 250.000 extra verblijfsbezoekers en 100 miljoen euro extra omzet.