Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wandelen, fietsen, skaten en hardlopen. DJO organiseert al jaren de Keukenhof wandeltocht. Start is bij de Bakker hallen in Lisse. Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden: 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer.

Opnieuw organiseert de NCRV-gids in samenwerking met Keukenhof, de NCRV-gids Lenteloop. Een wandeltocht voor het goede doel: Orange Babies. Caroline Tensen, NCRV-presentatrice en ambassadrice van Orange Babies, is erbij en geeft op een spectaculaire manier het startsein voor de tocht.

Het parcours loopt langs de bloeiende bollenvelden rond Keukenhof. Door de verschillende afstanden van 5 en 10 kilometer, is de Lenteloop voor iedereen geschikt. Het entreebewijs biedt tevens toegang tot Keukenhof zelf. Deelname ko st € 16, - waarvan een deel naar Orange Babies gaat. Wandelaars ontvangen een gevulde rugzak voor onderweg en na afloop een exclusief NCRV-gids Lenteloop herinneringsspeldje.

Programma:
08:30-09:15 : Ontvangst en registratie deelnemers
09:30-10:00 : Warming up en aftrap (persmoment)
10:00-10:15 : Start Lenteloop
12:00-12:30 : Binnenkomst eerste wandelaars

Skaten en fietsen in Keukenhof
In de middag kunnen enthousiastelingen deelnemen aan de fiets- en skatetocht door de Bollenstreek. Vanaf het middaguur starten de skate- en fiets activiteiten voor kinderen en volwassenen. Vanaf 18.30 is het park geopend voor fietsers en skaters. Het park blijft die avond geopend tot 21.00 uur. Op www.keukenhof.nl staan alle skate- en fiets activiteiten vermeld.

Cross Keukenhof Run
Zelf hardlopers mogen op deze sportieve dag dwars door Keukenhof rennen. ’s-Middags om 16.00 uur wordt het startschot gegeven worden voor de prestatielopen over vijf en tien kilometer, met start en finish op de atletiekbaan van De Spartaan aan de Spekkelaan te Lisse. Het parcours loopt via de Van Lyndenweg en het Keukenhofbos naar Keukenhof, maakt een lus door het park en gaat weer terug via manege Puntenburg.
Het streven is dat de Cross Keukenhof Run een jaarlijks terugkerend evenement op de loopkalender wordt. Iedere deelnemer krijgt bij inschrijving een kortingskaart om tegen 50% reductie op die dag Keukenhof te bezoeken. Keukenhof blijft die avond geopend tot 21.00 uur. Een organisatiecommissie onder leiding van Wim vd Krogt is druk bezig met de voorbereidingen. Inschrijven via www.keukenhof.nl of op de dag zelf vanaf 14.00 uur.

Barbecue sluit sportieve dag af

Op zaterdag 10 april wordt de sportieve dag afgesloten met een barbecue. Alle bezoekers kunnen hi eraan deelnemen. Aanvang vanaf 17.00 in het Juliana paviljoen. Prijs p.p. € 15,95.  Aanmelden via www.keukenhof.nl.