Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vuilophalers van het Centrum van Amsterdam dreigen vanaf 30 april het werk een week neer te leggen. Door deze staking zal het afval van Koninginnedag dat door de inwoners en 800.000 dagjesmensen wordt achtergelaten niet worden opgeruimd. Dit betekent dat circa 300 ton afval zich in de binnenstad zal opstapelen. Dat is op zijn zachtst gezegd niet goed voor het imago van Amsterdam.

De inwoners van Amsterdam, de vele bezoekers en het bedrijfsleven hebben op deze wijze zwaar te lijden onder dit arbeidsconflict. De Gemeente Amsterdam, de toeristische sector en de horeca doen enorme investeringen om deze feestelijke dag en de dagen erna  tot een succes te maken.  Samen willen ze aan bezoekers uit binnen- en buitenland een prachtig visitekaartje afgeven. Als het vuil zich in de straten ophoopt zal dat zeker veel omzet kosten van winkels, attracties en horecabedrijven in de stad.

Eerder onderzoek van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB)  wijst uit dat slechts circa 10 procent van de bezoekers van Amsterdam de stad als 'redelijk vuil' ervaart. Enkele jaren daarvoor lag dit percentage hoger. Amsterdam staat echter nog niet bovenaan de lijst van schoonste steden van Europa. Gelukkig mag Amsterdam zich wel op vele andere stedenlijsten verheugen op een plaatsje in de top.

De komende dagen gaan de gemeente en de bonden met elkaar in overleg. ATCB hoopt dat de partijen alsnog tot overeenstemming zullen komen.