Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor ieder kind is de vakantie een tijd waarnaar zij halsreikend moeten kunnen uitkijken. Plezier, aandacht en avontuur zijn daarbij belangrijk. Voor elk kind natuurlijk, maar voor kinderen die nét ‘iets anders zijn dan anderen’

en bijvoorbeeld kampen met een ziekte of handicap geldt dit nog sterker. CaMPss is een nieuwe organisatie, gespecialiseerd in vakanties voor kinderen met een stoornis in het autistische spectrum (zoals bijvoorbeeld autisme, PDD-nos, het syndroom van Asperger) of ADHD. CaMPss richt zich op kinderen in de leeftijd van 9-17 jaar en zorgt ervoor dat het hen tijdens de vakantie aan niets ontbreekt, zodat zij de tijd van hun leven kunnen hebben.  

CaMPss onderscheidt zich van andere organisaties door vakanties aan te bieden, waarbij wordt gereisd in kleine groepen en er voldoende aandacht is voor alle deelnemers. De groepen bestaan uit maximaal zes kinderen, die qua begeleiding min of meer gelijke behoeftes hebben. Iedere groep wordt begeleid door twee professionele en gekwalificeerde medewerkers, die gewend zijn om met deze kinderen te werken en waarvan minimaal één begeleider een (sociaal) pedagogische opleiding heeft afgerond en de andere begeleider met een vergelijkbare opleiding bezig is. Ouders kunnen hun kinderen dus met een gerust hart aan deze begeleiders overlaten.  

 Indeling groepen CaMPss maakt bij de samenstelling van de groepen een onderverdeling in leeftijd (van 9-12 en van 13-16 jaar) en stoornis. Zo zijn er vakanties waaraan kinderen met een gelijksoortige stoornis deelnemen of reizen waarbij kinderen met een verschillende stoornis samen vakantie vieren. Voor elke stoornis (ADHD, PDD-NOS, Klassiek Autisme en Syndroom van Asperger) is een speciaal programma en activiteitenaanbod ontwikkeld.  

Twee vakantiebestemmingen CaMPss biedt twee vakantiebestemmingen aan, waarbij qua verblijfsduur kan worden gekozen voor een lang weekend (vier dagen) of een midweek (vijf dagen) gedurende de zomer- en/of herfstvakantie. Zo kunnen kinderen uitdagende avonturen beleven in Recratiepark Hunzedal in Borger (Drenthe) of hun hart ophalen in Pension Sustrum in Sustrum Moor (in Duitsland, direct over de grens bij Ter Apel). De prijzen van de CaMPss-vakanties, waarbij alles bij de prijs is inbegrepen, zijn vergelijkbaar met prijzen die worden gehanteerd op ‘reguliere’ vakantie-adressen. Een lang weekend is te boeken voor € 600 p.p. en een midweek voor € 800 p.p. Bij deze prijs zijn inbegrepen het verblijf in een 2-persoonskamer op basis van vol pension, drinken, entrees, activiteitenprogramma en de begeleiding door professionele medewerkers.   

Persoonlijke aandacht
Naast een uitgebreid activiteitenprogramma is er tijdens de vakantie ook plaats voor rust. Als geen ander weten de begeleiders dat een boekje lezen of samen een spelletje doen erg belangrijk is voor een goede balans. Ook als kinderen moeite hebben met het functioneren in een groep en zij behoefte hebben aan persoonlijke aandacht, kunnen zij te allen tijde een beroep doen op de begeleiding. Door hun jarenlange ervaring en training zorgen onze begeleiders ervoor dat kinderen zich snel op hun gemak voelen.  

Inschrijfprocedure
CaMPss hanteert een zorgvuldige inschrijfprocedure, waarbij het uiteraard mogelijk is om bijzondere begeleidingswensen kenbaar te maken. Na ontvangst van de inschrijving neemt CaMPss contact met u op om alle verdere details en wensen rond de vakantie van uw kind uitgebreid te bespreken.     


Meer informatie vindt u ook op www.campss.nl.