Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Verwacht wordt dat de stijgende lijn in de regio Arnhem Nijmegen zich doorzet. De Paasdagen zijn als vanouds de officieuze start van het toeristisch seizoen in Nederland.

Reden voor Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen om de toeristisch recreatieve ondernemers in de regio eens te polsen. Veel van deze ondernemers zijn erg optimistisch over de komende maanden. Waar “recessie” in 2009 één van de meest gebruikte woorden was in Nederland ging het, uitzonderingen daargelaten, helemaal niet zo slecht in de regio Arnhem Nijmegen. Dat bleek uit cijfers van het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) waarin duidelijk te zien was dat er sinds enige jaren een stijging plaatsvindt qua totale bestedingen tijdens toeristische vakanties.

Veel ondernemers verwachten dat de markt verder aantrekt komend jaar. Dit begint al vanaf Pasen. Onder andere Museum het Valkhof in Nijmegen en het Afrika Museum in Berg en Dal organiseren een Paasbrunch of andere activiteiten en verwachten daardoor aanzienlijk meer bezoekers. “Pasen is gewoonlijk de aftrap van het nieuwe seizoen”. Burgers’ Zoo geeft aan dat ze behoorlijk veel bezoekers verwachten, maar dat dit afhankelijk is van het mooie weer. Door de uitzendingen van Drukte in de Dierentuin (SBS6), waarin het Arnhemse Dierenpark centraal staat, is de toeloop van mensen overigens al op gang gekomen.

Arjen de Vries van Best Western Hotel Haarhuis in Arnhem, tevens erelid van Koninklijke Horeca Nederland, geeft aan dat iedereen er weer zin in heeft om op pad te gaan. Het is nu aan de horeca om deze mensen gastvrij te ontvangen. Daarnaast geeft hij aan veel vertrouwen te hebben in het nieuwe concept Gelredome XS.

“Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem heeft sowieso al een vliegende start gehad ten opzichte van het vorige jaar”, zo stelt Stella van der Sluis. Dit komt omdat Papendal zich verder heeft ontwikkeld tot toeristische locatie, waar voorheen vooral de sport en de zakelijke markt centraal stonden.

Bezoekers en inwoners van de regio Arnhem Nijmegen kunnen de verschillende toeristische en recreatiemogelijkheden bekijken op www.regioarnhemnijmegen.nl.