Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Klassieke bolides en schitterende vergezichten op Malta. De Valletta Grand Prix, een rally voor klassieke auto's, vindt van 4 tot 9 mei plaats op het eiland Malta.

De hoofdstad Valletta gaat het spectaculaire decor vormen voor deze ontmoetingsplaats van klassieke autoliefhebbers. Valletta heeft een imposante historie; de stad is gebouwd in de 16e eeuw met smalle, steile straatjes en was eeuwenlang een onneembare vesting waar de Maltezer ridders gehuisvest waren. Sinds 1980 staat de stad op de werelderfgoed lijst van Unesco en sinds 2009 proberen klassieke autobezitters de stad in stijl te veroveren.

De Valletta Grand Prix
Valletta is dit jaar voor de tweede maal de locatie van de Valletta Grand Prix. Van 4 tot en met 9 mei 2010 strijden meer dan 100 deelnemers in hun bijzondere klassieke auto's om de eretitel. De Grand Prix is uitsluitend toegankelijk voor bezitters van klassieke auto's gedateerd van vóór 1976. Het hoogtepunt van de week zijn de wedstrijden op zaterdag 8 mei en zondag 9 mei. Deze dagen zal er geracet op een speciaal circuit van Crucifix Hill naar het lager gelegen Valletta Waterfront, in de haven van Valletta.

Overige activiteiten
De overige dagen worden er diverse autotochten langs de bezienswaardigheden op Malta en zelfs buureilandje Gozo georganiseerd. Zo worden er voor de deelnemers op Malta tochten georganiseerd langs de prehistorische tempels, de drie oude steden (Cospicua, Vittoriosa, en Senglea) de verschillende musea en de oude vestingstad Mdina, gelegen op het hoogste punt van Malta. Op 5 mei staat er een tocht naar Gozo gepland. De auto's worden ingescheept op de ferry naar Gozo en aldaar worden er een aantal prachtige dorpen aangedaan zoals Gharb en Dwerja. Op 7 mei is er tijd voor interactie en kunnen de auto's niet alleen door de Maltezers maar ook door de aanwezigen toeristen beoordeeld worden tijdens het zogeheten Concours D' Elegance in Valetta Waterfront.

Malta

De Valletta Grand Prix is in korte tijd uitgegroeid tot één van de hoogtepunten van de Maltese evenementen kalender. Het evenement trekt niet alleen de lokale bevolking aan, het is ook een aantrekkelijk evenement voor toeristen. Malta speelt hiermee in op een nichemarkt welke geassocieerd is aan de prestigieuze Europese motorsport activiteiten.

Meer informatie: www.visitmalta.com, www.vallettagrandprix.com