Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zweden heeft Europa's mooiste park van 2010: Sofiero Gård, vlakbij de kortste veerbootverbinding tussen de Zuid – Zweedse regio Skåne en de rest van Europa


De juryleden waren onder de indruk van de Engels-romantische stijl van de tuinen en het slot van Sofiero, en van het uitzicht over de Scandinavische binnenzee Öresund (De Sont). De wedstrijd – voor het derde jaar op rij – is een initiatief van Briggs & Stratton, een van 's werelds belangrijkste fabrikanten van luchtgekoelde motoren voor tuinmachines. Parken in Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen en Duitsland moesten Sofiero Gård voor laten gaan.

Europa's mooiste park 2010 is een groot compliment voor Zwedens vorige koning Gustav VI Adolf. Sofiero Gård was een huwelijksgeschenk van zijn vader. Dankzij Gustav VI Adolf wordt Sofiero ook wel het rododendronpark genoemd, want de koning plantte er in de tuinen rond het slot meer dan 5.000 van 400 verschillende soorten. Gustav VI Adolf schonk Sofiero Gård bij zijn overlijden in 1973 aan Helsingborg.

Zwedens achtste stad (ca. 90.000 inwoners) werkte daarna hard om het park als een levendige inspiratiebron en als cultureel erfgoed te behouden. De titel Europa's mooiste park van 2010 is een bevestiging van het succes.

Helsingborg is bij Nederlanders en Belgen vooral bekend van het autoveer met zusterstad Helsingör in Denemarken, als deel van de zogenoemde Vogelvluchtroute van Scandlines, één van de belangrijkste verbindingen in Scandinavië. Vanaf de aanlegsteiger van de boot is het nog geen vijf kilometer naar Sofiero Gård, pal ten noorden van Helsingborg.

Info: www.sofiero.se, www.skane.com