Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Tiroler Zugspitz Arena is deze zomer het decor van diverse toonaangevende mountainbike evenementen. Van 24-27 juni organiseren de special interest magazines Roadbike en MountainBIKE een trainingsweekend, speciaal voor dames.

De deelnemers aan het Cube Women’s Camp leren de grondbeginselen van de mountainbikesport, en een perfecte bike-houding. De kers op de slagroom is het testen van de nieuwste bikes. Ervaren chicks reizen al iets eerder naar de Tiroler regio af. Op 2 juni start en eindigt één etappe van de 4-daagse wedstrijd Craft Bike Trans Germany in Lermoos. Er is een speciale categorie voor dames,  maar ook voor heren.

In het dal verzamelen zich op donderdag 24 juni professionele instructeurs om de 80 dames in het gareel te houden, en workshops te verstrekken. Remmen, schakelen, het aannemen van de juiste bike-houding komen op de eerste cursusdag aan bod. Ook een reparatieworkshop en begeleide tour rond de 2.962 m hoge berg Zugspitze ontbreekt niet.
Het arrangement  Cube Women’s Camp is te boeken vanaf € 399,- per persoon. Inbegrepen zijn onder andere 3 overnachtingen in een viersterrenhotel, liftticket, trainingen en trendy windstopper. Maximaal aantal deelnemers is 80.

Dit jaar overschrijdt de Craft Bike Trans Germany (2-5 juni) voor het eerst de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Het dorp Lermoos, Tiroler Zugspitz Arena, is de eindbestemming van de eerste etappe, en vertrekpunt van de tweede rit. In vier dagen leggen de deelnemers circa 300 km af. Er worden 10.000 hoogtemeters overbrugd. De race is opgedeeld in vier categorieën: ‘Dames’, ‘Heren’, ‘Master Heren’ en ‘Grand Master Heren’. Aan de start worden ruim 70 teams verwacht (een verdubbeling ten opzichte van 2009), waaronder internationale teams.

Populaire mountainbikeregio van Oostenrijk
Met ruim 100 gemarkeerde MTB-routes, samen goed voor een totale lengte van 4.330 km en 100.000 hoogtemeters, is de Tiroler Zugspitz Arena hét mountainbike-mekka rond de bijna 3.000 meter hoge Zugspitze.

Van A- tot Z-ticket
Speciaal voor de actieve vakantieganger, biedt de Tiroler Zugspitz Arena de All-inclusive Aktiv Card. Deze kaart geeft een week lang gratis toegang tot de belangrijkste liften, diverse attracties, en veel korting. De kaart is verkrijgbaar voor € 66,- p.p. voor volwassene, € 30,50 voor kinderen van 6-15 jaar. Van 22 mei-10 juli en van 21 augsutus-17 oktober in het Z-ticket in prijs verlaagd. Volwassenen betalen bij 7 overnachtingen in deze periode slechts € 26,- p.p., kinderen van 6-15 jaar slechts € 12,-.

De consument vindt meer informatie over mountainbike evenementen in de Tiroler Zugspitz Arena en het Z-ticket op www.zugspitzarena.comhttp://www.zugspitzarena.com, www.roadbike.de en www.transgermany.com. Daarnaast is Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena telefonisch (0043 5673 20 000) of per mail () bereikbaar.