Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bregje en Harmen beleven tweede avontuur in Groenlo Vestingstad. GROENLO – Sinds eind april kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar het tweede avontuur van Bregje en Harmen in Vestingstad Groenlo meemaken.

Zij worden tijdens een bijzondere wandelroute meegevoerd naar het jaar 1627, waarin zij op zoek gaan naar het paard ‘Engel’.  Inspiratie voor deze kinderwandelroute is gehaald uit het nieuwe boek van kinderboekenschrijven Arend van Dam, met de titel ‘Op de vlucht’. Het succes van het eerste avontuur ‘Onder vuur’, ook bestaande uit een gelijknamig boek en bijbehorende route smaakte namelijk naar meer: het boek was de tip van de Nederlandse kinderjury in 2008 en de bijbehorende route is inmiddels gefietst door honderden families. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme brengt met de samenstelling en uitgave van deze route, het aantal kinderroutes in de Achterhoek op 21!

Kinderwandelroute
De kinderwandelroute ‘Op zoek naar het paard Engel’ vertelt over Harmen en Bregje, twee vrienden die na de bevrijding van Groenlo door Prins Frederik Hendrik in het jaar 1627, op zoek gaan naar het weggelopen paard Engel. Engel is erg belangrijk voor de oom van Bregje, die bierbrouwer is. De route wordt gelopen aan de hand van een routekaart en heeft onderweg diverse doe-opdrachten, die kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kennis laten maken met het leven in die tijd. Zo leveren de kinderen bij het begin van de tocht horloge, mobieltje en alle andere eigentijdse spullen in die Bregje en Harmen nooit bij zich konden hebben en spelen ze onder andere spelletjes van destijds.

Boek
Het boek ‘Op de vlucht’ gepresenteerd, uitgegeven door uitgeverij Leopold, is een vervolg op het eerder verschenen boek ‘Onder Vuur’. Het boek vervolgt het verhaal van Harmen en Bregje nadat de vrede in Groenlo is getekend:  terwijl het Spaanse leger de stad uit trekt, zoeken Bregje en Harmen wanhopig naar Engel, het paard van Bregjes oom. Zonder zijn paard verdient Bregjes oom niets en dan kan Bregje niet langer bij hem blijven wonen. Ze moeten Engel terugvinden! Hebben de Spanjaarden Engel opgegeten of hebben ze hem stiekem meegenomen? Tijdens hun zoektocht ontdekken Bregje en Harmen een achtergebleven Spaanse soldaat. De soldaat smeekt hen hem te helpen. Hij is op de vlucht en heeft dringend een paard nodig... Deze verhaallijn zorgde voor de inspiratie voor de bijbehorende wandelroute.

Meer weten?
De kinderwandelroute ‘Op zoek naar het paard Engel’ en het boek ‘Op de vlucht’ zijn beide respectievelijk voor € 2,- en € 12.95 verkrijgbaar bij de VVV Groenlo en bij Marveld Recreatie. Meer informatie lees je ook op de website van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, www.achterhoek.nl.

Ondersteuning
De kinderwandelroute is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Oost Gelre, Klankbordgroep Groenlo, VVV Groenlo, Rabobank Achterhoek-Oost, Marveld Recreatie en Stichting Edu-Art. Het project sluit aan bij het Vestingstadbeleid van Groenlo. In dit project werkten samen: Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Gemeente Oost-Gelre, Klankbordgroep Groenlo, VVV Groenlo, Groenlo Vestingstad Promotions, Marveld Recreatie, Arend van Dam en Godfried Nijs.