Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

"Met het oog op de economische- en financiële crisis in het jaar 2009 zijn we met het boekresultaat van het afgelopen jaar tevreden," aldus Christoph Blume, woordvoerder van de bedrijfsleiding van luchthaven Düsseldorf GmbH,

bij het verschijnen van de jaarbalans van de airport. De grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen heeft het boekjaar 2009 ondanks de moeilijke situatie met een goed resultaat afgesloten.

De omzet van het concern luchthaven Düsseldorf GmbH bedroeg het afgelopen jaar 393,3 miljoen euro. Dit is een teruggang in de omzet van 5,9 procent t.o.v. het voorjaar 2008 (417,9 miljoen euro). Het jaaroverschot van het concern ligt voor 2009 met 38,1 miljoen euro 1,8 procent onder het resultaat van 2008 met 38,8 miljoen euro. Er zit een eenmalige uitkering van 13,7 miljoen euro netto in het jaarresultaat hetgeen door liquidatie van reserveringen verkregen is.

Beste resultaat
Met 17,8 miljoen luchtpassagiers boekte Düsseldorf het twee na hoogste resultaat in de historie van de luchthaven. De verkeerscijfers schommelden bijna op het niveau van het voorjaar en lagen ver boven de prognoses voor de branche alsook de cijfers van vergelijkbare Duitse luchthavens.

Gezonde onderneming
"De luchthaven van Düsseldorf heeft als economisch gezonde onderneming een stevige basis" zegt Christoph Blume. "De veelzijdigheid aan luchtvaartmaatschappijen die hier gevestigd zijn en hun scherpe aanbiedingen hebben hierop een zeer positief effect. Mede door deze goede mix aan producten zijn er veel keuzemogelijkheden voor onze passagiers. Bovendien heeft Düsseldorf zich tot overstapluchthaven gevestigd, waarmee de airport het op twee na grootste knooppunt van Duitsland in het luchtverkeer is geworden."

Passagiersvolume
Het passagiervolume in Düsseldorf daalde van 18.150.184 luchtpassagiers in 2008 tot 17.792.902 passagiers in 2009 en nam hiermee met twee procent af. Het aantal vliegtuigbewegingen nam in 2009 met 6,3 procent tot 214.051 starten en landingen af in vergelijking met de periode in het voorjaar.

De teruggang van de passagiersaantallen en vliegbewegingen alsook de afname in omzet van de serviceafwikkelingen op de grond geven een negatief effect op de balans. Volgens de afname in het verkeer van 277,2 miljoen euro in het jaar 2008 tot 260,7 miljoen euro in 2009, zijn de opbrengsten van de aviation met 6,0 procent gedaald. De opbrengsten op het gebied van non-aviation namen met 5,7 procent af en wel van 140,7 miljoen euro in 2008 tot 132,7 miljoen euro in 2009.

Toekomstperspectief
Ook voor 2010 verwacht het concern een goed economisch resultaat. Christoph Blume: "Het is ons doel om aan het einde van het jaar de teruggang in het passagiersverkeer als gevolg van de crisis weggewerkt te hebben en hiermee weer aan de topwaarde van het recordjaar 2008 te komen."

Ook een positieve ontwikkeling: zowel de Duitse Lufthansa alsook de Air Berlin-groep richten zich verder op de grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen als knooppunt.
Air Berlin breidt haar knooppunt en programma voor lange vluchten naar Noord-Amerika verder uit met twee vluchten per week naar San Francisco. Bovendien intensiveert de grootste airline op de luchthaven van Düsseldorf haar verkeer in Europa en bestemmingen voor de middellange afstand met nieuwe verbindingen naar Tel Aviv, Bilbao, Napels, Volos, Heringsdorf en Keflavik.

Lufthansa zal in het lopende jaar weer alle lange vluchten zoals Miami/Toronto, New York en Chicago voor haar rekening nemen en neemt voor de eerste keer Lissabon en Dubrovnik in haar luchtdienstregeling vanaf Düsseldorf op. Verdere nieuwe bestemmingen in het Europese verkeer zijn Athene, Danzig, Edinburgh en Napels.

En er zijn meer positieve signalen: Sinds januari 2010 biedt de luchtvaartmaatschappij Emirates 50 procent meer zitplaatsen voor haar vlucht in de middag naar Dubai aan. Sinds februari heeft easyJet haar routes op haar nieuwe standplaats Düsseldorf uitgebreid en naast Basel ook verbindingen naar Rome-Fiumicino en Londen-Gatwick in de aanbieding.

Met het begin van de luchtdienstregeling voor de zomer start Delta Air Lines dagelijks van Düsseldorf naar Atlanta. De opvoering van de frequentie van vijf wekelijkse tot dagelijkse vluchten is gepland voor de gehele luchtdienstregeling voor de zomer.

Over Düsseldorf International
Düsseldorf International is de grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen en voor de meest bevolkte Duitse deelstaat de poort naar de wereld. De luchthaven is een internationale omzetplek voor personen, producten, know-how, ideeën, technische en culturele impulsen. Düsseldorf International heeft al meerdere malen prestigieuze prijzen in ontvangst mogen nemen, zo ook voor "De beste luchthaven van Duitsland". De luchthaven en de regio Noordrijn-Westfalen liggen in het geografische midden van Europa en het industriële hart van Duitsland. Dit betekent dat vanuit hier bijna alle Europese centra binnen anderhalf uur vliegen te bereiken zijn.

Bereikbaarheid vanuit Nederland
Düsseldorf International is een goede uitvalsbasis voor de Nederlandse reiziger. De luchthaven is goed bereikbaar per trein en per auto. Op het station van Düsseldorf International stoppen dagelijks 300 treinen, met goede verbindingen richting Nederland via Düsseldorf. De luchthaven is per auto vanuit alle richtingen goed bereikbaar via de autosnelweg A44.

Over TMC
TMC is een Marketing, PR en Events bureau, gespecialiseerd in de toeristische branche en gevestigd in Amsterdam. TMC is lid van het Lotus Network, een internationaal netwerk van onafhankelijke communicatie bureaus die werkzaam zijn in travel marketing, tourism board representatie, PR en sales.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie Düsseldorf International: http://www.duesseldorf-international.de/