Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Buy a pair of Kuyichi jeans, end up in Peru.  Amsterdam, 26 april 2010. In een unieke samenwerking met Sawadee Reizen maken kopers van een Kuyichi jeans kans op een 14-daagse reis voor twee personen naar Peru.

De actie 'buy a pair of Kuyichi jeans end up in Peru' loopt van 26 april tot en met 30 mei. De reis is door Sawadee speciaal voor deze actie samengesteld en vertrekt op 23 oktober.

Kuyichi Jeans
Het denim merk Kuyichi vindt zijn oorsprong bij de inheemse Indianen en biologische katoenvelden in Peru. In 2000 begon de organisatie Solidaridad met de ontwikkeling van biologisch katoen. Omdat dit niet verkoopbaar bleek aan merken, besloot Kuyichi een eigen fashion label op te richten. Het merk heeft inmiddels meer dan 500 verkooppunten in Europa en zal in 2010 en 2011 twee van haar eigen conceptstores openen in Nederland en Frankrijk en enkele concession stores in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Met de landelijke actie 'buy a pair of Kuyichi jeans end up in Peru' gaat Kuyichi terug naar haar roots.

Duurzaamheid bindende factor
Net als bij Kuyichi staat ook bij Sawadee verantwoord ondernemen centraal. Jacco Holterman, marketing manager van Sawadee Reizen: "Deze actie past goed bij ons, streven naar duurzaamheid is een factor die Kuyichi en Sawadee bindt. Of je nu gaat voor een avontuurlijke rondreis of een jeans, in onze ogen is het belangrijk dat het product op een verantwoorde en duurzame manier tot stand komt". Sawadee organiseert sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur en cultuur. Peru maakt al ruim 15 jaar deel uit van het programma van de reisorganisatie. Sawadee biedt 4 verschillende reizen naar Peru aan: 'de mysterieuze erfenis van de Inca's', een reis naar het Peruaans Amazonegebied en naar het ongerepte Noorden van Peru. Daarnaast kunnen ook gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar 'Op avontuur naar de Inca's'.

Puur Reizen
Bij Sawadee staat "Puur Reizen" centraal. Puur reizen staat voor een land echt laten zien op een verantwoorde en duurzame manier. Holterman: "Puur reizen staat voor reizen in de kleinste groepen op een duurzame wijze, waarbij makkelijk contact met de lokale bevolking wordt gelegd doordat we gebruik maken van kleinschalige accommodaties of zelfs bij de mensen thuis slapen."

Sawadee Reizen is onderdeel van de Activity sector van TUI Travel PLC en organiseert sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur en cultuur. Sinds 9 jaar biedt Sawadee ook speciale reizen voor avontuurlijk gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De reizen van Sawadee zijn avontuurlijk wat betekent dat er gereisd wordt in kleine groepen, overnacht wordt in kleinschalige accommodaties en veelal activiteiten zoals wandelen zijn opgenomen in de reis.

Meer informatie: www.sawadee.nl en www.kuyichi.com/peru