Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanaf 2011 jaarlijks nationaal Regenboog zeilevenement op ‘Hollandse Plassen’ op initiatief van de gemeenten gelegen aan de Hollandse Plassen in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.

Burgemeester Frans Buijserd van de gemeente Nieuwkoop heeft het initiatief genomen om met ingang van 2011 samen met de aan de “Hollandse Plassen’ gelegen gemeenten Aalsmeer, Leiden, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Ronde Venen, Teylingen en Wijdemeren een jaarlijks terugkerend nationaal Regenboog zeilevenement te organiseren.

De vijf plassen in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht vormen in de regio ‘het Groene Hart’ de Hollandse Plasse:
De Braassemermeer, Kager-, Westeinder-, Vinkeveense en Nieuwkoopse Plassen bieden samen prima vaarmogelijkheden voor de eigen inwoners en ze zijn bovendien uitermate geschikt als toeristische en recreatieve bestemming.


Nationaal zeilevenement
Het is de bedoeling dat vanaf juni 2011 gedurende vijf achtereenvolgende dagen maximaal 15 schepen uit de ‘Regenboogklasse’ het namens de provincie, een gemeente, dorp, stad of regio uit de betrokken provincies tegen elkaar opnemen.
Om te onderstrepen dat ook het Groene Hart een mooi en groot watersportgebied omvat, zou een dergelijk zeilevenement qua bekendheid moeten kunnen uitgroeien tot een evenement als het Skûtsjesilen in Friesland.
Wethouder Uit den Bogaard van de gemeente Kaag en Braassem, voorzitter van het Hollands Plassenoverleg,  hoopt dan ook dat de provincies en de gemeenten, die onlangs zijn aangeschreven, enthousiast zullen reageren.
Ten slotte is de op te zetten organisatie voor het welslagen van het evenement daarvan afhankelijk.
 
Het Groene Hart

Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant.

In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel. www.groenhart.nl  en www.groenehartkloppendhart.nl