Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In verband met de onzekere en instabiele politieke situatie in Thailand en het daaruit voortvloeiend geweld worden alle niet-essentiële reizen naar Bangkok ontraden.

Reizigers naar Thailand wordt aangeraden, samenscholingen en demonstraties te mijden en zich goed te (laten) informeren over de actuele ontwikkelingen. (zie rubriek ‘Actualiteiten’).
Reizigers en Nederlandse ingezetenen in Thailand wordt aangeraden zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in Bangkok (www.mfa.nl/ban), zodat zij in geval van een noodsituatie door de ambassade (onder andere per sms) bereikt kunnen worden. Reizigers wordt tevens aangeraden de informatie op deze website regelmatig te volgen.

Niet-essentiële reizen naar de vier zuidelijke provincies van Thailand, t.w. Pattani, Yala, Narathiwat en Songkhla, worden ontraden (zie rubriek ‘Onveilige gebieden’).

Actualiteiten
Anti-regeringsgezinde betogers, de zogenaamde roodhemden, demonstreren sinds 12 maart in Bangkok. een groot aantal betogers verblijft thans bij de Ratchaprasong-kruising nabij de grote warenhuizen Central World and Siam Paragon.

Premier Abhisit heeft op 7 april de noodtoestand uitgeroepen voor Bangkok, Nonthaburi en delen van de omliggende provincies Samut Prakan, Pathumthani, Nakhon Pathom en Ayutthaya. Ook heeft hij de betogers opgeroepen de Ratchprasong-kruising te verlaten.

Op zaterdag 10 april vonden gewelddadige confrontaties plaats tussen betogers en veiligheidstroepen. Daarbij zijn 25 doden gevallen en vele honderden personen gewond geraakt, waaronder enkele buitenlanders.

Op 22 april ontploften een vijftal granaten bij het skytrain-station Saladaeng in de zakenwijk Silom waarbij minstens één dode viel en ruim 70 personen gewond raakten. Onder de gewonden bevonden zich ook enkele buitenlanders.

De politieke situatie is thans zeer gespannen en nieuwe gewelddadige incidenten kunnen niet worden uitgesloten. In Bangkok verblijvende Nederlanders wordt aangeraden de demonstraties hoe dan ook te mijden. Ook wordt geadviseerd geen rode of gele shirts te dragen op straat.

 Voor reizigers die op de luchthaven van Bangkok overstappen op andere vluchten bestaat er geen probleem.
Reizigers wordt aangeraden de berichtgeving in de media te volgen (bijv. via www.nationmultimedia.com of www.bangkokpost.com) en zich goed te informeren over de actuele politieke ontwikkelingen. Ook via de website van de Nederlandse ambassade (www.mfa.nl/ban) kunnen de ontwikkelingen worden gevolgd. Via deze website kunt u zich desgewenst laten registreren.

Naar aanleiding van de recente spanningen met Cambodja over de tempel Preah Vihear worden reizen naar de Thaise grensprovincie Sisaket ontraden.

Ministerie van Buitenlandse Zaken