Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op vrijdag 7 mei om 12.00 uur onthullen jeugddijkgraaf Laura Pierik (17) en burgemeester van Madurodam Piebe Koster (17) in Madurodam een miniatuur van het nieuwste type poldergemaal van het Hoogheemraadschap van Delfland.


Het poldergemaal staat in de Madurodamse Polder, naast enkele moderne woningen. Deze plaats illustreert de belangrijke functie van het gemaal: het droog houden van laaggelegen polders, zodat er mensen kunnen wonen en werken.

Waterroute
Madurodam en Delfland vinden het belangrijk dat bezoekers weten dat het leven onder zeespiegelniveau niet vanzelfsprekend is, maar dat daar dag en nacht aan wordt gewerkt. Deze nieuwe miniatuur moet hieraan bijdragen. Bovendien legt Madurodam aan de hand van een themaroute over water verschillende vormen van watergebruik uit.

Molen- en Gemalendag
De opening gaat vooraf aan de Nationale Molen- en Gemalendag op 8 mei, waarbij verspreid over heel Nederland molens en gemalen worden opengesteld voor het publiek. Met deze molens en gemalen houden de waterschappen al eeuwen de laaggelegen delen van ons land droog.

www.madurodam.nl