Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

VVV Nederland heeft zich aan weervrouw Helga van Leur verbonden in de strijd tegen kanker. Helga van Leur is één van de zes vrouwelijke deelnemers van het PowerVrouwen team van Alpe d'HuZes van NCRV’s Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg.

Op 3 juni beklimt zij de legendarische Alpe d’Huez in Frankrijk en trotseert zij de 21 haarspeldbochten vanaf de start tot aan de finish. VVV Nederland doneert € 50 per bocht. Haalt Helga van Leur de eindstreep dan levert dat € 1.050 op voor het KWF Kankerfonds.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij wielrenners geld bij elkaar fietsen voor het Kankerfonds door de bekende berg in Frankrijk 6 keer te beklimmen. De goededoelenactie is begonnen met 66 wielrenners die op 6-6-2006 de berg 6 keer beklommen. Inmiddels is het een jaarlijks terugkerende actie waarmee in 2009 bijna 6 miljoen euro is binnengehaald. Knooppunt Kranenbarg omarmt deze actie en vaardigt dit jaar een PowerVrouwenteam af, bestaande uit 4 bekende Nederlandse vrouwen en 2 Radio 2-luisteraars. Helga van Leur is één van de deelnemers. Doel van het PowerVrouwen team is om met z’n zessen de finish te behalen en minimaal 150.000 euro in te zamelen om kanker te overwinnen.

VVV Nederland zegde de sponsoring toe tijdens de uitreiking van de EDEN award 2010 waarvoor Van Leur de dagpresentatie verzorgde. Kees van Wijk, directeur VVV Nederland: “Wij steunen deze prachtige actie van harte en wensen alle deelnemers en Helga in het bijzonder alle succes toe”.

Meer informatie over Alpe d’HuZes: http://alpedhuzes.ncrv.nl/ en www.opgevenisgeenoptie.nl