Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met de toename van omgevingslawaai wordt de behoefte naar stilte en rust steeds groter. Lawaai is vandaag de dag gemeengoed geworden in onze samenleving waar een steeds groter deel van de bevolking mee geconfronteerd wordt.

Blootstelling aan geluidsoverlast kan ernstige gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Zo geeft onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan dat het kan leiden tot doofheid maar eveneens lichamelijke klachten veroorzaken waaronder slapeloosheid, stress, hoge bloeddruk en zelfs hart- en vaatziekten. Wellness-Hotels-Deutschland , het samenwerkingsverband van zo’n 50 spahotels in Europa, constateert een toenemende vraag onder gasten naar stilte en rust. ‘Vogelgeluiden, het ruisen van de wind of complete stilte worden geliefde tegenhangers van verkeerslawaai, het gerinkel van mobiele telefoons en de herrie van MP-3 spelers,’ stelt Michael Altewischer, directeur van de wellness keten. 73 procent van de aangesloten hotels geeft aan dat onder zijn gasten de behoefte aan ‘stilteweekenden’ groeit. ‘Op termijn kan stilte, schone lucht en een natuurrijke omgeving de concurrentie aangaan met zon als een van de beslissende factoren voor de vakantiebestemming,’ aldus Altewischer. De keten speelt in op de toenemende vraag naar rustmomenten door naast een wellness aanbod binnenshuis ook meer wellness en fitness opties buiten de muren van het hotel te bieden. Alle aangesloten hotels bevinden zich in bosrijke gebieden of liggen aan een meer of zee, ideaal dus om de longen en hoofd eens goed schoon te blazen. Nadere info via www.w-h-d.de.

Verademing
De hotels bieden zeer uitgebreide spa-arrangementen en spelen nu steeds meer in op de vraag naar activiteiten en behandelingen in de frisse lucht. Zo biedt het hotel Dünenmeer in Dierhagen aan de Duitse Oostzeekust bij goed weer dagelijks yogalessen en ademoefeningen op het strand bij het geluid van de branding.
Hotel Heinz in Westerwald tussen Keulen en Frankfurt biedt in de buitenlucht onder meer yogaoefeningen en massages aan. Je onder een tentdak in de Spa tuin laten masseren of in je blootje een kleipakking aanbrengen met het geluid van een riviertje naast je: het kan in BollAnts im Park wellness hotel in de Duitse vakantieregio Naheland. In augustus 2010 opent dit hotel ook vijf nieuwe Comfort spas lodges te midden van bomen: de huisjes worden gebouwd van hout en natuursteen en men kan zelfs buiten op het terras douchen en badderen. Ook ontbijten of dineren in het hoofdgebouw hoeft niet, men kan desgewenst ontbijt en diner in de lodge laten serveren.

Blotevoetenpad
In dezelfde plaats waar BollAnts gevestigd is – Bad Sobernheim – kan men eveneens in alle rust blootsvoets over eens speciaal 3,5 lang bospad lopen. Het traject werkt als een echte massage want afwisselend loopt men over stenen, zand, hout en houtsnippers en door water. De hele wandeling neemt ongeveer 1½ uur in beslag.

Serene rust
In hotel Ebners Waldhof am See in Oostenrijk neemt wellness- en fitness instructeur Katharina gasten mee op meditatieve wandeltochten in de bergen van Salzkammergut en in het Sport & Wellness Resort Quellenhof kan men in de 7000m² grote tuin wegdromen in de 34 graden zoutwaterbad: op je rug ronddrijven met de oorschelpen net in het water ondergedompeld hoor je alleen het ruisen van je bloed.

Wellness-Hotels-Deutschland
De keten is eind 1997 opgericht onder de naam Wellness-Hotels-Deutschland. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.