Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Culinair televisieprogramma valt in de prijzen. Het televisieprogramma The Taste of Life met de bekende chefkok Rudolph van Veen heeft op dinsdag 18 mei tijdens de eerste editie van de Malta Tourism Press Awards de eerste prijs gewonnen

in de categorie "Beste televisiereportage". De opnames van dit culinaire reisprogramma vonden in 2008 plaats en werden vorig jaar uitgezonden op RTL 4.

Taste of Malta
In 2008 filmde productiebedrijf House of Television twee afleveringen van het culinaire reisprogramma The Taste of Life op Malta. De bekende chefkok Rudolph van Veen ging op zoek naar verschillende culinaire verhalen en achtergronden van het Mediterrane eiland. Naast het vele lekkers dat er werd geproefd en gekookt, bezocht presentatrice Stella Gommans al het moois dat Malta te bieden heeft, zoals de Blue Lagoon en de historische stad Valletta.

Nominatie
De Malta Tourism Authority was erg onder de indruk van het programma en de stijlvolle en -letterlijk- smaakvolle wijze waarop het eiland in beeld werd gebracht. Hierdoor hoefden zij niet lang na te denken wie ze zouden kunnen voordragen voor de eerste editie van de Malta Tourism Press Awards. Uit de vele inzendingen werd er een selectie gemaakt waarbij The Taste of Life uiteindelijk won in de categorie "Beste televisiereportage".

Andere prijswinnaars
Naast The Taste of Life waren er nog meer winnaars. Zo won in de categorie "magazines" de journalist Marco Merola met het artikel 'L'ultimo Viaggio di San Paolo' in GEO Saison. In de categorie "kranten" won journalist Nick Redmayne van "The Sunday Telegraph" met het artikel "The Heart Beat of Malta'. En als beste fotograaf kwam Marco Ansaloni uit de bus met de fotoreportage 'Una Cupola para la Historia', eveneens in GEO Saison(Spanje).

2011
In 2011 zullen de Malta Tourism Press Awards weer plaatsvinden. Tijdens de ceremonie van 18 mei jl. werd bekend gemaakt dat er een nieuwe categorie bij zal komen, namelijk die van Beste online media artikelen.

Bereikbaarheid
Air Malta vliegt 7 dagen per week rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Valletta, Malta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie: www.visitmalta.com
Meer informatie Air Malta : www.airmalta.com