Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van klassiek tot cultureel met als afsluiter dance. Wie dacht dat de Benelux dé grootste aanbieder is van diverse muziekfestivals, klassieke concerten en dance events, heeft het goed mis. In het Midden-Oosten kunnen ze er ook wat van.

Zo heeft Jordanië elk jaar vanaf juni een breed scala aan muzikale en culturele evenementen op de agenda staan. Van de opera Aïda tot en met dansen in de woestijn.

Opera Aïda
Jordanië begint deze zomer met een klassieker: de legendarische Opera Aïda zal op 25 juni in Amman worden opgevoerd. Deze opera komt naar Amman ter gelegenheid van het 140 jarig jubileum van de opening van het Suez Kanaal in Egypte. Het succesverhaal Aïda is toentertijd ook geschreven. Dit bijzonder historisch evenement wordt georganiseerd door Al Rayah Events in samenwerking met de Cairo Opera House. Aan het evenement werken 250 artiesten uit Egypte en 160 artiesten uit Jordanië mee. Jordanië is het eerste Arabische land die deze van oorsprong Egyptische opera onderbrengt. De directeur van Al Rayad is daarom ook trots dat het evenement in Amman plaats zal vinden.

Jordan Festival
Het voormalige Jerash Festival is een samenwerking aangegaan met het Libanese Beiteddine Festival. Onder de naam Friends of the Jordan Festivals zullen er in Amman van 30 juni tot en met 30 augustus verschillende culturen door middel van muziek dichter bij elkaar gebracht worden. Van internationale sterren als Il Divo tot nationale trots als het Palestine Youth Orchestra, vele landen en muziekstromingen zullen een maand lang vertegenwoordigd worden. Het Friends of the Jordan Festival is door een groep zakenmensen opgericht als non-profit organisatie die ernaar streeft om Jordanië wereldwijd te promoten als culturele bestemming. Voorzitter van het festival, Issam Salfiti: "Het Jordan Festival is meer dan alleen een evenement. Het is een ware reflectie van de rijke culturele dimensie die Jordanië geniet en waar wij trots op zijn."

Distant Heat
Op 29 juli gaat in Jordanië het dak eraf met het in de dance-scene bekende, kleinschalige, maar enorm populaire dance event Distant Heat. Het unieke aan dit evenement is dat het plaatsvindt in de Wadi Rum woestijn. Deze woestijn staat ook wel bekend als de Vallei van de Maan. Weer en wind hebben deze locatie gemaakt tot wat het nu is en maken het daarmee een magische party bestemming. Ook de line-up is elk jaar weer indrukwekkend. Nadat vorig jaar 's werelds beste DJ Armin van Buuren de woestijn op stelten heeft gezet, is het dit jaar de beurt aan de eveneens Nederlandse DJ Ferry Corsten. De dag erna gaat het evenement door in Aqaba, 50 km ten zuiden van Wadi Rum. Aqaba is gelegen aan de bekende Rode Zee, een aangename afwisseling na een nacht feesten in de woestijn.

Bereikbaarheid Jordanië
De bestemming Jordanië wordt door diverse reisaanbieders aangeboden in Nederland. De vliegtuigmaatschappij Royal Jordanian vliegt vijf keer per week rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Amman Queen Alia International Airport. Tevens wordt de stad Aqaba door diverse chartervluchten aangevlogen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie Jordanië: www.visitjordan.com ; jordanie.pagina.nl