Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Caribisch eiland ook perfect voor actieve vakanties. St. Maarten is ideaal voor wie een vakantie al zwemmend en zonnend wil doorbrengen.

Maar wanneer lekker luieren aan één van de 37 prachtige zandstranden en urenlang ronddobberen in het turquoise water van de Caribische zee niet helemaal je ding is, dan kan er zoveel meer op St. Maarten.
Van uitstapjes te paard tot en met het meezeilen op wedstrijdboten of kreeft eten op een naburig onbewoond eiland.

Wind in je haar
In galop over het strand, de wind in je haren en een ultiem gevoel van vrijheid: voor veel mensen is er niets mooiers te bedenken dan te paard de omgeving te ontdekken.
In het Seaside Nature Park op St. Maarten is dit mogelijk. Elke weekdag vertrekt er om 09.00 uur een buitenrit van drie uur. Twee begeleiders nemen kleine groepjes vanaf de stallen mee naar een punt waar een prachtig uitzicht is over de Great Bay. Vervolgens gaat de tocht naar Cay Bay waar de paarden door de branding draven en het zelfs mogelijk is samen met de paarden te zwemmen. www.seasidenaturepark.com

Parasailen en surfen
St. Maarten vanuit de lucht bewonderen, dat kan door middel van parasailen. Het is heerlijk rustgevend maar ook spannend om 10 tot 15 meter achter een speedboot te zweven, genietend van het uizicht over de tropische baaitjes, witte stranden en blauwe zee. Het professionele parasailing team zorgt ervoor dat iedereen weer netjes en droog landt op het platform waarvandaan de reis vertrok.
Op St. Maarten is de beste plaats om te gaan parasailen Orient Bay. Dit 3 kilometer lange strand biedt vele watersportfaciliteiten en is tevens erg geliefd bij golf-en windsurfers.

Een overtochtje naar Ile Pinel
Ile Pinel is een onbewoond eiland gelegen vlak voor de kust van het Franse deel van St.Maarten. Pinel is een populaire hangout voor de strandliefhebber en booteigenaar. Elk half uur vertrekt er een sloep naar Pinel, een tochtje van slechts 10 minuten. De stranden zijn er prachtig wit , bieden uitzicht op de groene heuvels van St.Maarten en de strandrestaurantjes bieden een geweldige seafood lunch. De kreeften worden vers uit de zee gehaald.

Zonnige zeiltochten
St.Maarten is een waar zeilparadijs voor de professionele en de geoefende zeiler.
Maar ook als leek kan men hier fantastische dagtochten meemaken op één van de grote catamarans: bijvoorbeeld een tocht rondom het eiland of een oversteek naar de omliggende eilanden. Er vertrekken dagelijks zeiltochten naar het Franse up-market eiland St.Barth's maar ook de vaartocht naar het kleinste bewoonde eiland van de Nederlandse Antillen Saba -met de slapende vulkaan Mount Scenery- is onvergetelijk. Of wordt het toch een Engels dagje? Vanuit de hoofdstad van St.Maarten, Philipsburg, worden er dagtochten naar het eiland Anguilla gemaakt, onderdeel van de Britse Koninkrijk.

America's Cup
Voor wie er altijd al van gedroomd heeft om mee te zeilen met een echte America's Cup raceboot wordt dit spannende avontuur op St. Maarten heel gemakkelijk gemaakt. Het is mogelijk je in te schrijven en onderdeel te worden van een race over de warme wateren met de verfrissende bovenwindse bries in je gezicht. De winnende boten van de America's Cup genaamd 'Stars & Stripes', 'Canada II' en 'True North' zijn beschikbaar voor een wervelend water avontuur. Deelnemers worden ingedeeld op één van de boten waar de professionele bemanning instructies geven over wat er wordt verwacht als bemanningslid, om zo mee te doen met een spannende race tussen de boten.

Bereikbaarheid
St. Maarten wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland.
Ook vliegen vele vliegtuigmaatschappijen waaronder de KLM naar het Princess Juliana International Airport. Dit vliegveld ligt 15 kilometer ten noordwesten van Philipsburg (de Nederlandse hoofdstad van St.Maarten).


Meer informatie St. Maarten: www.vakantiestmaarten.nl