Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Italiaanse regio helpt Duits elftal op weg naar het WK.  Als je naar de Italiaande regio Zuid-Tirol/Südtirol afreist, kom je bijna niet om ‘De Bol van Hochfrangart’ heen.

Van heinde en verre is het enorme stalen kunstwerk van Franz Messner te zien. Gezien het een bol betreft, heeft de Longogroup een unieke stunt bedacht en de bol tijdelijk omgetoverd tot een ware Jabulani, de spelersbal van Adidas gedurende het WK in Zuid-Afrika.
Deze gigantische voetbal in de streek Appiano/Eppan heeft twee weken lang het Duitse elftal, haar fans en de meereizende pers vast een voorproefje op het WK gegeven.

Van kunstwerk tot voetbal
Normaal gesproken is 'De Bol van Hochfrangart' één met het landschap. Het hoogglanzende staal reflecteert het weer, de seizoenen en andere kleurrijke lichtinvallen. Volgens Franz Messner, ontwerper van het kunstwerk, voldoet de bol als Jabulani nog steeds aan zijn basis principes van kunst: 'kunst en spel zijn verenigd in harmonie, het verbindt mensen en brengt plezier.' Dit was ook het doel dat Longogroup met deze stunt voor het Duitse publiek wilde nastreven.

Duitse elftal
Twee weken geleden is het Duitse elftal naar Appiano in Zuid-Tirol afgereisd om te wennen aan het voetballen op grote hoogte, zoals ook het geval is in Zuid-Afrika. Op grote hoogte zit minder zuurstof in de lucht waardoor voetballers sneller kortademig kunnen worden. Ondanks verscheidene blessures en een wissel van de aanvoerder is Duitsland nu helemaal klaar voor het WK. Mede dankzij het dagelijkse uitzicht op de indrukwekkende Jabulani zit de WK sfeer er bij de Duitsers goed in.

Zuid-Tirol
Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt in het prachtige berglandschap van de Dolomieten. Daarnaast is Zuid-Tirol met meer dan 300 dagen zon per jaar ook een goed gebied om diverse sporten te beoefenen.

Bereikbaarheid
Zuid-Tirol is op verscheidene manieren te bereiken: per auto, per bus of per vliegtuig. Vanaf Nederland zijn de vliegvelden van Innsbruck, Verona, Milan Bergamo of Orio al Serio en Venetië Marco Polo of Venetië Treviso prima bereikbaar met transavia.com.

Meer informatie Südtirol: www.suedtirol.info

{kl_rssfeed image="0" chtitle="0" chdesc="0" chsrc="0" title="1" desc="0" temsrc="0"
item_one="1" items="6" word_count="20" span="0" cache="3600" class="kl_rssfeed"
debug="0"}http://www.booking.com/deal.nl.xml?aid=331045;label=dealfeed_head;tmpl=deal_rss;ufi=-111758;lm=0;period=1;type=5{/kl_rssfeed}