Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Taxfree en Caribisch winkelwalhalla. Op St.Maarten is het goed shoppen. Dit zonnige eiland in het Caribische gebied is geheel tax-en dutyfree waardoor er dus belastingvrij kan worden gewinkeld.

En dat zie je terug in de winkels, zeker in de hoofdstad van het Nederlandse deel, Philipsburg, waar leuke boetiekjes hun sieraden, kleding, parfums, kristal en elektronica aanbieden. Een walhalla voor shopaholics dus.

Exclusieve merken
Philipsburg mag dan wel de hoofdstad van het Nederlandse deel zijn, deze titel doet een grotere plaats vermoeden dan het pittoreske stadje werkelijk is. De plaats heeft vier hoofdstraten waarvan de belangrijkste straat Front Street is, die langs een mooie baai loopt. De juweliers in Front Street hebben voor ieder budget wat wils, van kleine losse diamantjes tot de meest exclusieve horloges en gouden en zilveren colliers.
En voor fashionista's is er een overvloed aan kleding, tassen, parfums, zonnebrillen en andere accessoires van merken als Gucci, Prada en Ralph Lauren. Wel echt, maar omdat je op het hele eiland taxfree kunt winkelen, betaal je vaak maar de helft van de prijs. Een mooi contrast is Back Street, één van de andere vier hoofdstraten, waar juist de marktkraampjes staan waar de lokale bevolking hun producten te koop aanbiedt.

Toprestaurants en beach bbq's
Philipsburg is de ideale plek om na het shoppen een terrasje te pakken en de kleurrijke Caribische wereld aan je voorbij te laten gaan onder het genot van een cocktail. Je kunt er fantastisch dineren in toprestaurants met uitzicht over bijvoorbeeld Great Bay, waar de cruiseschepen aanleggen of het nabij gelegen, rustige Little Bay. Dankzij de mix van culturen op het eiland zijn er vele keukens vertegenwoordigd, zoals de Franse, Creoolse, Chinese en Mexicaanse. Maar gewoon een hamburger tijdens een barbecue op het strand kan natuurlijk ook.

Philipsburg: een stukje geschiedenis
Philipsburg werd in 1763 gesticht door Kapitein Philips op een dunne strook land, tussen de Great Bay en een groot zoutmeer in. Het was een strategische plek om zout te laden voor transport over zee. De sporen van de rijke historie zijn nog altijd aanwezig. In vroeger tijden waakten Fort Amsterdam en Fort Willem over het stadje. Het uitzicht vanaf deze historische forten -ruïnes nu weliswaar- over de zee en de eilanden in de verte is nog steeds prachtig. Meer over de geschiedenis is te ontdekken in het kleine St. Maarten museum op Front Street, waar permanente tentoonstellingen te bekijken zijn over de Arawak indianen en het tijdperk van de kolonisering.

Bereikbaarheid
St. Maarten wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland.
Ook vliegen vele vliegtuigmaatschappijen waaronder de KLM naar het Princess Juliana International Airport. Dit vliegveld ligt 15 kilometer ten noordwesten van Philipsburg (de Nederlandse hoofdstad van St.Maarten).

Meer informatie St. Maarten: http://www.vakantiestmaarten.nl