Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Afgelopen week mocht Europa-Park maar liefst twee prijzen in ontvangst nemen. In een onderzoek van het Duitse Instituut voor Service  en Kwaliteit kreeg Duitslands grootste attractiepark het maximale aantal punten

en werd daarmee aangewezen als beste attractiepark van Duitsland. Enkele dagen later bleek uit een onderzoek van zender SWR dat Europa-Park de meest populaire bestemming van deelstaat Baden-Württemberg is.

In opdracht van nieuwszender n-tv  werden onlangs zestien attractieparken in Duitsland binnenstebuiten gekeerd. Niet alleen de parkvoorzieningen werden onderzocht, ook de serviceaspecten, de infrastructuur , zelfs de presentatie op internet werd bekeken. Hierbij werd gebruik gemaakt van mystery-guests. Europa-Park behaalde het maximale aantal van 100 punten. In het juryrapport werden vooral de veelheid aan attracties geroemd, de prettige sfeer in het park en de deskundige en vriendelijke  medewerkers. Wie graag attracties bezoekt, komt in  Europa-Park helemaal aan zijn trekken, want hier staan maar liefst 100 (!) attracties en shows.   
Het onafhankelijke Instituut voor Service en Kwaliteit (www.disq.de) heeft als doel het serviceniveau in Duitsland te verbeteren. Zij onderzoekt bedrijven en branches op verschillende aspecten. Het geeft bedrijven informatie voor het kwaliteitsmanagement en consumenten informatie voor hun koopbeslissingen.

De tweede prijs kwam van de bevolking uit de deelstaat waarin Europa-Park ligt: Baden-Württemberg. Hier wonen 10,7 miljoen mensen. De kijkers en luisteraars van de publieke zender SWR kozen uit 50 bestemmingen Europa-Park als meest populaire bestemming van deze deelstaat. Volgens SWR (www.swr.de) ligt aan het succes van Europa-Park de liefde voor detail ten grondslag. Tot in de puntjes zijn in het park 13 Europese landen nagebouwd en ook in de 4 hotels waant men zich door de perfecte thematisering direct in de zuidelijke landen. Europa-Park ligt in het Zwarte Woud en is daarmee een geweldige uitvalsbasis voor uitstapjes in de regio.

Europa-Park is geopend tot en met 7 november 2010, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur (in de zomermaanden is het park langer geopend). Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 31 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 35 Euro en 60-plussers en gehandicapten 31 Euro. Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.nu

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark dat bestaat uit 13 Europese themagebieden met meer dan 100 attracties en shows. Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland.