Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een mooie toevoeging aan de ecologische schatten van het land. In Jordanië is op nog geen uur rijden vanaf de hoofdstad Amman een nieuwe warmwaterbron ontdekt in het plaatsje Ma’in.

Het gebied rond Ma’in was meer dan 1000 jaar verborgen en onthult nu steeds meer van haar verborgen schatten. De nieuwe warmwaterbron lag verborgen achter de Saba’s waterval en kan een temperatuur van meer dan 60 graden bereiken.

De wereld van de warmwaterbronnen in Ma’in
Ma’in onthult steeds meer van haar schatten die de afgelopen 1000 jaar verborgen zijn gebleven. De warmwaterbron werd bij toeval ontdekt tijdens routine werkzaamheden aan één van de natuurlijk verwarmde zwembaden in Ma’in. Recht achter de Saba’s waterval werd de bron ontdekt. Met een temperatuur van ongeveer 60 graden is de bron direct één van de warmste bronnen uit de omgeving. Op het moment dat het water uit de bron het einde van de waterval heeft bereikt, bedraagt de temperatuur van het water nog steeds 45 graden. Experts zijn nu aan het kijken of ze het water rechtstreeks in de natuurlijke zwembaden kunnen sturen. De temperatuur van de natuurlijke zwembaden zou dan kunnen stijgen met 6 tot 7 graden.

Natuurlijk verwarmde zwembaden
Natuurlijk verwarmde zwembaden worden gezien als de meest pure methoden om bij te dragen aan medische en therapeutische behandelingen. Zo wordt de bloeddoorstroming verbeterd en het baden in de bronnen heeft een rustgevende werking. In Ma’in komen dan ook veel toeristen om precies die redenen.

Ecologische overnachtingsmogelijkheden
Jordanië heeft ook een aantal ‘groene’ overnachtingsmogelijkheden te bieden. Ten zuiden van de Dode Zee ligt het Dana biosfeer reservaat. Hier is het mogelijk te overnachten in een guest-house of in een eco-lodge. In het Mujib reservaat aan de oevers van de Dode Zee kunnen rivierwandelingen worden ondernomen. Met behulp van touwen kan er afgedaald worden via verschillende watervallen. Vanuit het Ajloun reservaat in het noorden van Jordanië is het mogelijk te overnachten in tentlodges en boshutten. Vanuit deze plaats kunnen verschillende wandelingen worden gemaakt om de beboste heuvels van het gebied te verkennen. Het Azraq moeras reservaat is een groene oase in de woestijn. Azraq staat bekend om de migrerende vogels die het reservaat aandoen.

Bereikbaarheid Jordanië
Jordanië wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland. Ook wordt er vanuit Nederland rechtstreeks gevlogen op Jordanië door de vliegtuigmaatschappij Royal Jordanian.

Meer informatie Jordanië: www.visitjordan.com

{kl_rssfeed image="0" chtitle="0" chdesc="0" chsrc="0" title="1" desc="0" temsrc="0"
item_one="1" items="6" word_count="20" span="0" cache="3600" class="kl_rssfeed"
debug="0"}http://www.booking.com/deal.nl.xml?aid=331045;label=dealfeed_head;tmpl=deal_rss;ufi=-970362;lm=0;period=1;type=5{/kl_rssfeed}