Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amadeus, de vooraanstaande leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, heeft Angel Gallego en Holger Taubmann benoemd tot Vice President.

In hun nieuwe functie rapporteren zij rechtstreeks aan Philippe Chérèque, Amadeus Executive Vice President, Commercial.

De benoemingen passen in de strategie van Amadeus om de positie en betrokkenheid in de EMEA regio te verstevigen door het gebied in twee subregio’s onder te verdelen en deze te laten besturen door ervaren leidinggevenden van Amadeus. West-Europa, het Midden-Oosten en Afrika komen onder leiding van Gallego, terwijl Noord-, Centraal- en Oost-Europa (inclusief DACH[1], CESE2 en Scandinavië) onder de verantwoordelijkheid van Taubmann vallen.  

Philippe Chérèque, Amadeus Executive Vice President, Commercial, verklaarde: “Vanwege de enorme groei die wij de afgelopen vijf jaar hebben doorgemaakt in zowel onze distributie- als IT-activiteiten in de EMEA regio, en met de goede vooruitzichten op nog verdere groei, hebben we besloten dat de tijd rijp was om onze EMEA regio in twee subregio’s te splitsen. Hierdoor kan ons management nauw verbonden blijven met onze klanten, de markt en werknemers om zich te kunnen concentreren op een voortdurende klanttevredenheid, nieuwe behoeften van klanten en toekomstige groeimogelijkheden. We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van Amadeus een uitgebalanceerde strategie nodig heeft die groei in onze distributieactiviteiten combineert met diversificatie in IT. Een verbeterde regionale structuur levert een belangrijke bijdrage aan het voeren van deze strategie in deze belangrijke regio’s. We zijn ervan overtuigd dat de klanten van Amadeus in deze regio’s zullen profiteren van de uitgebreide ervaring die Angel en Holger in de reisindustrie hebben opgedaan.”

Angel Gallego werd in 2006 aangesteld als Director of Western Europe en was verantwoordelijk voor de aansturing en uitvoering van de strategie van Amadeus voor West-Europa. Hij vervulde eerder dezelfde functie voor Latijns-Amerika. In 2000 maakte hij de overstap naar Amadeus van American Express, waar hij diverse pan-Europese senior functies vervulde. Gallego studeerde af in de Rechten aan de Universiteit van Madrid in 1992 en aan de Escuela de Organización Industrial (EOI) met een MBA.

Holger Taubmann werd begin 2004 aangesteld als General Manager van Amadeus Duitsland. Daarvoor was hij Director Airline Marketing and Sales en werd hij in 1997 verantwoordelijk voor het wereldwijde airline account management, Sales en distributie. Taubmann heeft een graad in de Economie en is opgeleid in commercial airline management bij Lufthansa, waar hij in verschillende functies werkzaam was voordat hij aangenomen werd bij het hoofdkantoor van Amadeus in 1997.

Meer informatie:  www.benelux.amadeus.com
Voor Amadeus Investor Relations Centre, surf naar: www.investors.amadeus.com