Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Culinaire Jacobsweg in Paznaun. Het Paznauntal in Tirol brengt deze zomer 5 internationale chefkoks naar het hooggebergte.

Eén van hen is de Nederlandse sterrenkok Gerrit Greveling, eigenaar en chefkok van Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch.

Gedurende de hele zomer kunnen wandelaars, mountainbikers  en liefhebbers van lekker eten genieten van deze culinaire geneugten in de alpenhutten. De gastronomische route heet ‘de Culinaire Jacobsweg in Paznaun’ en combineert internationale gastronomie, regionale producten en traditionele activiteiten in de bergen.

Onder leiding van Eckart Witzigmann, de eerste Duitstalige chefkok die met 3 Michelinsterren is onderscheiden, creëren de vier bekroonde chef-koks een menu met regionale gerechten en streekproducten voor één van de Alpenhutten in het Paznauntal.

De chefkoks die een menu gaan samenstellen zijn:
Gerrit Greveling                 Chalet Royal, ‘s-Hertogenbosch, Nederland,
Martin Herrmann               Le Pavillon, Bad Peterstal-Griesbach, Duitsland                        
Franz Fuiko                      Carpe Diem, Salzburg Oostenrijk,                                   
Ivo Adam                         Seven, Ascona, Italië

Op 3 juli a.s. klinkt het startsignaal van ‘De Culinaire Jacobsweg’. Gerrit Greveling is zelf een groot liefhebber van bergen. ‘ik tour in de zomer graag met mijn Harley Davidson door de Alpen. De ene dag dineer ik in een restaurant met 2 Michelinsterren, de andere dag in een traditionele Alpenhut. Beiden hebben hun charme en kwaliteit. Ik heb dan ook niet lang hoeven nadenken, toen ik werd benaderd om te koken in een Alpenhut.’

Gerrit Greveling gaat koken voor de Niederelbehütte bij Kappl. Hij zal een aantal recepten creëren die gedurende de hele zomer in het Alpenhut zullen worden bereid. Liefhebbers kunnen de recepten ook downloaden van de website. In alle recepten wordt gewerkt met producten uit de regio. Voor Greveling is het ook een bijzonder weerzien met Eckart Witzigmann, bij wie hij in 1992 stage heeft gelopen in diens restaurant L’Auberge in München (3 sterren).

Het Paznauntal is rijk aan Alpenhutten en wandelpaden. In veel van deze hutten zijn ook gastenkamers om te overnachten, waardoor de sportieve wandelaar of mountainbikers ook meerdaagse tochten kunnen maken. Wie niet overal de bergop wil wandelen, kan natuurlijk ook met de lift omhoog.

Voor reserveringen of meer informatie: www.kulinarischerjakobsweg.paznaun-ischgl.com.

Hotels in Ischl