Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Actieweek in het teken van singlereizen.  Radiostation Kink FM houdt in de week van 5 tot en met 10 juli een speciale actieweek in het teken van singlereizen.

Luisteraars van het ochtendprogramma van Metha de Vos maken kans op een singlereis naar Jordanië met reisorganisatie Sawadee Reizen. DJ de Vos, zelf ook single, zal met de winnaar mee gaan met de 12-daagse groepsreis.

Singlereizen
Sawadee biedt, naast het reguliere aanbod groepsreizen, een grote variatie aan speciale singlereizen. Zo zijn er korte singlereizen binnen Europa, fotoreizen voor singles naar ondermeer Marokko en Bhutan, actieve wandelreizen voor singles en bijzondere safarireizen voor singles. Marketing Manager Jacco Holterman: “De populairste singlereizen zijn de 31-daagse reis naar Nieuw Zeeland en de 12-daagse reis naar Jordanië.” De singlereizen zijn bedoeld voor reizigers tussen de 25 en 55 jaar die alleen op vakantie gaan, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land willen verkennen. Holterman: ”Het is de ideale manier om met gelijkgestemden een mooie vakantie te beleven en nieuwe mensen te leren kennen.”

Over Kink FM
Kink FM is hét radiostation voor liefhebbers van de betere pop & rock. Het station zendt 24 uur per dag uit en is te beluisteren via de kabel, internet, satelliet en mobiele telefoon. Kink FM bereikt wekelijks ongeveer 150.000 trendsettende luisteraars in de leeftijd van 20-34 jaar met een meer dan gemiddelde interesse in muziek, films, cultuur en reizen. Het programma van Metha de Vos wordt elke werkdag uitgezonden van 9 tot 12 uur. Holterman: “Deze actieweek is een prima manier om singlereizen onder de aandacht te brengen bij een jong en reislustig publiek dat tijdens een vakantie meer wil dan zon, zee en strand.”

Puur Reizen
Bij Sawadee staat “Puur Reizen” centraal. Puur reizen staat voor een land echt laten zien op een verantwoorde en duurzame manier. Holterman: “Puur reizen staat voor reizen in de kleinste groepen op een duurzame wijze, waarbij makkelijk contact met de lokale bevolking wordt gelegd doordat we gebruik maken van kleinschalige accommodaties of zelfs bij de mensen thuis slapen.” Sawadee Reizen is onderdeel van de Activity sector van TUI Travel PLC en organiseert sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur en cultuur. Sinds 9 jaar biedt Sawadee ook speciale reizen voor avontuurlijk gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie over singlereizen is te vinden op de website van Sawadee.