Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Direct na afloop van het WK Voetbal is er een run ontstaan op last-minute vakantiereizen naar het buitenland. Dit constateert reisorganisatie Topic Travel Vakantiehuizen, dat de aanvragen vandaag direct met sprongen zag toenemen.

‘Veel mensen zijn de afgelopen weken thuis gebleven om de fantastische prestaties van het Nederlandse elftal in Zuid-Afrika te volgen. Daags na de finale is er een enorme vraag losgekomen. Veel mensen willen alsnog een paar weken weg’, licht directeur Onno Bodlaender toe.

Vooral Frankrijk, Spanje en Italië zijn in trek. Topic Travel heeft de hausse voorzien en heeft speciaal extra ingekocht om aan de vraag te kunnen voldoen. Voor veel vakantiehuizen hoeven de mensen niet het vliegtuig te nemen, zodat de vakantiegangers niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van vluchten. Met name de landen Frankrijk en Italië die makkelijk met de auto bereikbaar zijn, boeken goed. Op www.topictravel.nl staan alle last-minute aanbiedingen.

Topic Travel zag het aantal boekingen dit jaar al flink stijgen ten opzichte van 2009. ‘Vakantiehuizen zijn populair. Niet alleen heb je veel faciliteiten en ruimte, vaak zelfs een privé-zwembad, maar tegelijkertijd kun je ook de kosten ter plaatse goed in de hand houden. Juist in deze onzekere economische tijden is dat een belangrijk argument voor veel vakantiegangers’, zegt Bodlaender.

Topic Travel Vakantiehuizen is de specialist in betere vakantiehuizen in Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië en Kroatië. Het aanbod loopt uiteen van luxe villa’s met privézwembad tot sfeervolle fattoria’s, landhuizen en vakantiehuizen op een kleinschalig vakantiepark. De onafhankelijke Nederlandse reisorganisatie bestaat 20 jaar en realiseert jaarlijks een gezonde groei. De reisorganisatie staat bekend om haar eerlijke en uitvoerige informatie over de vakantiehuizen.