Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Veel innovatie in toerisme en recreatie in Nederland.   Leersum, 15 juli 2010 – VVV Nederland heeft meer dan 60 inschrijvingen ontvangen voor de VVV Rob de Bes Award 2010, de aanmoedigings- en innovatieprijs voor binnenlands toerisme.

Uit deze inzendingen zijn 10 genomineerden geselecteerd. Het publiek kan vanaf vandaag stemmen op haar favoriete organisatie en zo meebeslissen wie hét voorbeeld is van vernieuwing in het binnenlands toerisme.  

De 10 genomineerden voor de VVV Rob de Bes Award 2010 zijn:
• Splashtours, de unieke amfibiebus die niet alleen langs toeristische trekpleisters in Rotterdam rijdt, maar ook nog vaart!  
• Airborne Museum “Hartenstein”, beleef de beroemde slag om Arnhem in Villa Hartenstein en de Experience in de ondergrondse ruimte.   
• eCarExperience, op een unieke en duurzame manier elektrisch rijden door het mooie Limburgse landschap. 
• Spot Groningen, bezoek de provincie Groningen en maak uw eigen promotiespot. U maakt kans op een TV-spot van promotiecampagne 'Er gaat niets boven Groningen'.
• Anne Frank Huis, het Achterhuis is nu ook virtueel in kaart gebracht, als was je er werkelijk. Hiermee kunnen mensen die fysiek niet in staat zijn het huis te bezoeken een goede indruk krijgen.
• De Veluwe. Mooi mijn plek!, markeer en beschrijf uw favoriete plek op de Veluwe en deel uw persoonlijke fotoverhaal met anderen op de speciale Veluwe website.
• Watersportcamping Heeg, laat u als gast op deze camping continu verrassen met originele activiteiten, zoals de literaire caravan, de Dutchtub of beleef de ultieme slow cook ervaring.
• Heerlen Live, bezoek de stad en maak gebruik van gratis draadloos internet met daarop gastvrije diensten zoals livestreams van festivals, een centrumwandeling en regionieuws.
• Attractie & Vakantiepark Slagharen, hanteert als eerste attractiepark een flexibel prijsbeleid. Op rustige dagen betaalt u minder voor een toegangskaartje. En gewoon een prachtig attractie- en vakantiepark met continue innovaties.
• Erve Fakkert, individueel of in groepsverband laten lokale Twentse kunstenaars u uw verborgen talenten ontdekken. Ook kunt u in 7 prachtige gastenkamers overnachten.  

Tot en met 1 september kan iedereen via de website www.vvvrobdebesaward.nl stemmen op zijn/haar favoriete organisatie. De vijf genomineerden met de meeste voorkeursstemmen worden voorgedragen aan de vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Loek Hermans. De jury bepaalt de uiteindelijke winnaar. De winnaar ontvangt de Award en een geldbedrag van € 10.000.

De feestelijke uitreiking vindt plaats op donderdag 30 september 2010 tijdens het VVV Jubileumcongres in Heerlen.